Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla verilecek olan yüzde 75 faiz indirimli yatırım ve işletme kredisinin şartları belirlendi. İşletmesinde 250 koyun veya 100 keçisi bulunan veya bu sayıya çıkarmayı planlayan üreticilere, 50 milyon liraya kadar kredi imkanı sunulacak.

30 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kredi kullanımı için belirlenen şartlar şu şekilde:

Milletvekili Halıcı Madencilik Faaliyetlerini Gündeme Taşıdı Milletvekili Halıcı Madencilik Faaliyetlerini Gündeme Taşıdı
  1. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde, işletmede en az 250 koyun veya 100 keçi kapasitesine sahip olmak gerekiyor.

  2. Küçükbaş hayvan besiciliğinde ise işletmenin en az 250 baş ve üzeri kapasitede olması ya da mevcut kapasitenin bu seviyeye çıkarılması gerekiyor.

Kredi kullanımıyla ilgili detaylar şu şekilde:

  • Kredi, işletmedeki hayvan varlığını artırmak amacıyla kullanılacak.
  • Yatırım kredisiyle; barınak yapımı ve tadilatı, yem hazırlama ünitesi, hayvan yıkama makinesi, kırkım makinesi, balya makinesi, çayır biçme makinesi, silaj makinesi gibi ekipmanlar alınabilecek.
  • Dişi hayvan alımları yatırım kredisi kapsamında değerlendirilecek. Bu hayvanların HBS kayıtlı olması ve belirli yaş kriterlerine uygun olması gerekiyor.
  • Erkek hayvan alımları ise işletme kredisi kapsamında değerlendirilecek.

Belirlenen kriterleri karşılayan üreticilere yüzde 75 faiz indirimli kredi sağlanacak. Ayrıca, Planlı Üretim, Sözleşmeli Üretim, Atıl İşletme Alımı, Kadın ve Genç Çiftçi, Yenilenebilir Enerji Kullanımı, Organize Tarım Bölgesi ve Birinci Derece Tarımsal Örgütler gibi kriterlerin sağlanması durumunda faiz indirimi yüzde 100'e kadar ulaşabilecek.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur