Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı son denetim raporu, Antalya’da gıda güvenliği konusunda dikkat çeken sonuçlar ortaya koydu. Kent genelinde farklı işletmelerden alınan numuneler üzerinde yapılan incelemelerde, vatandaşın sofralarına gelen ürünlerde ciddi uygunsuzluklar tespit edildi.

Kıyma ve Köftede Hileli Karışımlar

Bakanlık ekiplerinin raporuna göre, hazır dana kıymada sakatat (taşlık) bulundu. Ayrıca dana-kuzu karışık köfte ve hamburger köftelerinde kanatlı eti tespit edildi. Benzer şekilde Adana kebap numunelerinde de kırmızı ete farklı katkılar yapıldığı ortaya çıktı.

Cezai İşlemler Uygulandı

Tüketici sağlığını tehlikeye atan bu tür tağşiş ürünlere karşı Bakanlık, ilgili işletmelere cezai işlem uygulandığını duyurdu. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, denetimlerin aralıksız devam edeceğini vurgulayarak vatandaşlara güvenilir gıda için dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Kabine Toplantısı Ne Zaman ve Saat Kaçta? (6 Nisan 2026 Güncel)
Kabine Toplantısı Ne Zaman ve Saat Kaçta? (6 Nisan 2026 Güncel)
İçeriği Görüntüle

Kaynak: antalyahakkinda.com