Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Boyacı’nın mesajı şöyle: “Bir destanın ilk adımlarının atıldığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milletin kaderini değiştirmeye başladığı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.

Milletinden güç almadan hiçbir devlet, hiçbir ordu zafere ulaşamaz; ulaşsa dahi kalıcı olamaz. Bu sebeple özellikle İzmir’in işgaliyle başlayan yıkıcı Yunan istilasına karşı mücadele ruhunun Anadolu’dan canlandırılması gerekmekteydi.  Zira Doğu Anadolu Ermeni, güneydeki topraklarımız İtalyan ve Fransız, Ege bölgemiz Yunan hatta başkent İstanbul bile İngiliz işgali altındayken henüz işgal görmemiş vilayetlerde mücadele zeminini hazırlamak gerekirdi. Mustafa Kemal Atatürk Samsun’da başladığı istiklal yolculuğuna Havza, Amasya, Tokat, Erzurum, Sivas’ta devam etti ve halkın tam desteğini alarak tarihin en şerefli kurtuluş mücadelesini sürdürdü.  “Milletin istikbalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” diyen Mustafa Kemal, milletinin onayını ala ala ve “Ya istiklâl ya ölüm.” kararlılığıyla yüce Türk Milletini zafere kavuşturmuştur.

Prof. Akçam Çağrıda Bulundu Lütfen Test Yaptırın Prof. Akçam Çağrıda Bulundu Lütfen Test Yaptırın

Atatürk’ün “Benim doğum günüm” dediği 19 Mayıs, bayram olarak gençlere hediye edilmiştir.  Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu anlamlı günde gençliğe olan inancımız tamdır. Bugün teröre karşı verilen mücadelede gerek sınırlarımız içinde gerekse sınır ötesinde kahramanca savaşan ve yeri geldiğinde şehadet şerbeti içen gençlerimiz Türk istiklâlinin teminatı olmaya devam etmektedir. Bu şerefli bayramın sahibi olan gençlerimizin bayramını onlarla aynı heyecanla kutlamaktayız.

Bağımsızlığımızı ve yüce Türkiye Cumhuriyetini borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, vatanın ve milletin istikbali için canlarını feda eden şehitlerimizin ruhları şad olsun. Onlara ve şerefli gazilerimize karşı minnet borcumuz ebedidir.

Varlığını vatanın, milletin ve Türkiye Cumhuriyetinin varlığına adayan gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en kalbî duygularla kutluyorum.

Haber Merkezi

Editör: Özge Çelik