İslam Memiş, geçtiğimiz Mayıs ayının 'gümüş' ayı olarak kayıtlara geçtiğine vurgu yaparak gram altının ulaşacağı rekor zirve için tarih verdi.

Mayıs ayının sakin geçtiğine dikkat çeken Memiş, bu trendin iki hafta daha süreceğini belirtti. “Bir dışsal etki olur, içsel etki olur tekrar yorumlarız ama bu sakin seyirin 2 hafta daha devam edeceğine işaret ediyor. Tatil de geliyor. İnsanlar ya tatile çıkacak ya da memleketlerine gidecekler. 9 günlük tatilde iç piyasalar da kapalı olacak," ifadelerini kullandı.

Ons altının tekrar yükselişe geçeceğini belirten Memiş, gram altına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gram altının Temmuz ayı itibariyle yeniden yükselişe geçeceğini ve Eylül ayında yeni zirvelerin görülebileceğini belirten Memiş, “Gram altın 2427-2437 lirada. Ons altına kıyasla hareket eden bir gram altın var karşımızda. 2400-2450 lira aralığında olmaya devam ediyor. Gram altında alım zamanı gelmiştir. Gram altındaki yıl boyunca ve ikinci yarı beklentimizde 3000-3500 TL beklentim devam ediyor. Temmuzda yükseliş dalgası, Eylül ayında yeni zirveler olabilir," dedi.

Kontrolden Çıkan Otomobil Bahçeye Savruldu Kontrolden Çıkan Otomobil Bahçeye Savruldu

Gümüşün yükselişi konusunda da açıklamalarda bulunan Memiş, "Mayıs ayının en sevdiğim olayı gümüşün yükselişi oldu. 11 yılın zirvesi test edildi. 31.20 dolarda gümüş onsu. Gümüş gram 32.46 kuruş. Burada da 33 liraya kadar yükselen gümüş gördük. Yılın ilk yarısında gümüş, altını tahtından etti," ifadelerini kullandı.

Borsaya Yatırım Yapacaklar Aman Dikkat

Borsaya yatırım yapacakların dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan İslam Memiş, "Borsa İstanbul 10 bin 409 puanda. 0.71'lik düşüşle Mayıs'ı uğurladı. Teknik düzeltmeler bitmedi. Yılın ilk yarısında borsa yatırımcısına kazandırdı. Kurumsal şirketleri seçenler borsada kazandı. Yılın ikinci yarısında da daha çok profesyonel destek alan yatırımcıların kazanacağı bir dönem olacaktır. Borsaya girecekler bu yüzden bir kez daha düşünsün. 9400'e kadar seviyeler masada duruyor düşüş için," dedi.

En Az Dolar Kazandıracak!

Ekonomist İslam Memiş, dolar/TL kurunun değerlendirmelerinde doların bir yatırım aracı olmadığına dikkat çekti. Dolara yatırım yapanların en az kar eden kişiler olacağını belirten Memiş, “Dolar kuru 32.21 TL. Yatay bir seyirde haftayı tamamladı. Tekrar yukarı yönlü hareketlerde beklentimiz devam ediyor. Dolar bir yatırım aracı değildir. Dolara yatırım yapanlar en az getiriye sahip olanlar olacak. Ara ara alım yapıyoruz ama parite için bunu yapıyoruz. Eğer döviz satın alacaksanız burada euronun 35 lira altına sarkmaları da alım fırsatı olarak değerlendirilmeli. Fed'den faiz kararları bekleyeceğiz," ifadelerini kullandı

Editör: Ali Rıza Cesur