Katıldığı canlı yayın programında seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, Türkiye genelinde bir önceki seçime göre oyunu artıran birinci sıradaki ilin Isparta olduğunu söyleyerek, bu başarının kendileri için son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Milletvekili Zabun; “Seçim çerçevesinde Türkiye genelinde bir tablo oluştu. Bu tablonun dışına çıkan Isparta kendisini gösterdi. Bunu da ifade etmemiz lazım. Bir önceki seçime göre artıran birinci sırada Isparta oldu. Böyle bir sonuçla gerçekleştirmiş olduk. Bizler açısında son dereme olumlu, pozitif ve meseleye bakarken buradan bakıyoruz. Genel olumsuzluklara rağmen Isparta’da başarıya imza atmış olmak bizim için onur kaynağıdır. Tüm hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Seçimden önce kendi öngörüsünü de anlatan Milletvekili Zabun; “Zaman zaman arkadaşlarımızla bu değerlendirmeleri yapıyoruz. Yüzde 40-45 bandında arasında oy bekliyordum. Bu beklentime de uygun bir sonuç çıktı. Yüzde 42 oyla Şükrü Başdeğirmen yeniden başkan olarak çıktı. Toplumun yaklaşıklarımdan yola çıkarak, bir öngörüde bulunuyorsunuz. Şaşırdığım bir sonuç değil” dedi.

Memiş Tosun Hayatını Kaybetti Memiş Tosun Hayatını Kaybetti

Bu tablo gösterdi ki Şükrü Başkan, ülke geneline de bakıldığı zaman Isparta’da artıran illeri arasında yer aldığı göre, doğru iletişim ve doğru strateji ile 5 yıllık dönemi Ispartalının onay vereceği bir başarı ile sürdürmüştür diyen Milletvekili Zabun; “5 yılın sonunda sandık önüne geldiğinde hemşehrilerimiz Şükrü başkanın tarzına, siyaseti, hizmetine onay verdiğini sandıkta göstermiştir. Bu diğer adaylarla birlikte bu Şükrü Başkan seçenekler arasında girdiğinde 2 kat var fark attı. Bu da Şükrü başkanın doğru yönettiğini gösteriyor. 5 yıl öncesinden oyunu yukarıya taşıyarak yükseltmesi de teveccühü gösteriyor” şeklinde konuştu.

MHP Belediye Başkan Adayı olan ve geçmiş 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Yusuf Ziya Günaydın hakkında da konuşan Milletvekili Zabun; “Siyasette bazen ısrar etmek çok anlamlı olmuyor. Yeni kuşaklara yeni aktörlere de alan açmanın da, seçim sonuçları değerlendireceksek, Yusuf başkan için vatandaş dedi ki; “Biz senden alacağımız aldık. Artık yeter” dedi. O açıdan bu okunabilir” diye konuşurken, CHP Adayı Atakan Yazgan için ise; “Netice itibariyle baktığımız zaman CHP ikinci oldu. Seçim sürecinde polemiklere girmeden, sataşmadan, sıkıntı çıkartmadan seçmenine, tamamen kendi tabanına yürüdü. Bunun da karşılığını aldı” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi