Isparta Emniyet Müdürlüğü, geleceğimizin teminatı olan çocukların huzur ve güven içerisinde eğitimlerini sürdürebilmeleri için il merkezi ve üç ilçede geniş kapsamlı asayiş uygulaması gerçekleştirdi. Okul önlerinden metruk binalara kadar her nokta titizlikle denetlendi.
5 Mart 2026 Perşembe günü, Isparta Emniyet Müdürlüğü koordinesinde il merkezi ile Eğirdir, Gönen ve Uluborlu ilçelerinde kapsamlı bir güvenlik taraması icra edildi. Sabah saatlerinden itibaren başlayan denetimlerde, okul önleri ve yakın çevresi mercek altına alınırken; öğrencilerin güvenliğini doğrudan etkileyen öğrenci servisleri ve diğer şüpheli araçlar üzerinde sıkı trafik ve güvenlik kontrolleri yapıldı.
Denetimlerin kapsamı, çocukların okul dışındaki vakitlerini geçirebileceği tüm sosyal alanları içine alacak şekilde genişletildi. Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda; internet kafeler, oyun salonları, parklar, bahçeler ve sosyal donatı alanları tek tek kontrol edildi. Ayrıca, suç unsurlarının barınma noktası olabilecek terk edilmiş (metruk) binalar ile okul güzergahları üzerinde bulunan market, büfe, tekel bayileri ve kafeler de denetimden geçirildi.
Isparta Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimini olumsuz etkileyebilecek her türlü unsura karşı mücadelenin aralıksız süreceği vurgulandı. "Çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde eğitimlerini sürdürebilmeleri için denetimlerimiz devam edecektir" mesajı verilirken, bu tür önleyici faaliyetlerin vatandaşlar ve eğitim camiası tarafından büyük takdir topladığı görüldü.







