20 Bin Öğretmene Atama Müjdesi 20 Bin Öğretmene Atama Müjdesi

Ancak, bu düzenlemelerin arifesinde sektörde beklenmeyen bir gelişme yaşandı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin (ODMD) verilerine göre, Nisan 2024'te otomotiv pazarında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22.3 oranında bir daralma yaşandı ve pazar 75 bin 919 adete geriledi.

Bu daralma, 2022 yılının Ağustos ayından bu yana ilk kez gerçekleşen bir düşüş olarak öne çıkıyor. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, sıfır otomobil ve hafif ticari araç pazarında Nisan ayında %22'lik bir daralma yaşandığını belirtti.

Daralmanın sebeplerini maliyet artışları, kredi erişimindeki zorluklar ve yüksek mevduat oranları gibi faktörler olarak açıklayan Ertemel, Nisan ayındaki bu durumun sadece bir başlangıç olabileceğini ve önümüzdeki ayların sektörün seyri açısından belirleyici olacağını vurguladı.

Ayrıca, sıfır araç piyasasındaki bu daralmanın ikinci el araç talebini artırabileceğini ancak ikinci el piyasasının da benzer zorluklarla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Kredi zorlukları, yüksek faiz oranları ve mevduat gereksinimleri gibi faktörlerin, ikinci el araç pazarının beklenenin altında seyretmesine neden olduğunu belirtti.

Haber Merkezi