Elektrikli otomobillerin piyasaya girmesiyle birlikte, içten yanmalı motora sahip otomobiller unutuldu. 2023 yılında ülkemize ithal edilen onlarca modelin ardından Avrupa'da karar alındı. Sadece elektrikli otomobil üretilip satılacak.

İÇTEN YANMALI MOTORLAR TARİH OLACAK

Elektrikli modeller, otomobil piyasasına büyük bir darbe vurdu. Son yıllarda hızlanan elektrikli otomobil üretimiyle birlikte, şimdiden içten yanmalı motorlu araçların pabucu dama atıldı. Dünya genelinde yaygınlaşan elektrikli otomobil üretimine dair Nissan'dan da açıklama geldi. İngiltere fabrikasından açıklama yapan Nissan, Qashqai, Juke ve Leaf modellerinin yeni nesillerinde içten yanmalı motorların kaldırılacağını duyurdu.

Isparta'da 5 Bölgede Elektrikler Kesiliyor Isparta'da 5 Bölgede Elektrikler Kesiliyor

Yüzde 100 elektrikli olacak olan bu modeller, otomobil sahibi olmak isteyenler tarafından sık sık tercih ediliyor. İngiltere Sunderland'da EV36Zero niteliğinde merkeze 3.4 milyar Euro değerinde yatırım yapılacak. Yeni sezonda 3 elektrikli otomobil ve 3 gigafabrika çalışmaları başlayacak. Nissan fabrikalarında doğrudan 7 bin, dolaylı olarak 30 bin kişilik istihdam sağlanacak.

2030 YILINDA TAMAMEN ELEKTRİKLİ OLACAK

Nissan tarafından piyasaya sürülecek 3 yeni elektrikli model, Hyper Urban, Hyper Pung ve Chill - Out konseptinden yararlanılacak. Halihazırda bulunan Nissan'ın e - power (Menzil artırıcı hibrit) teknolojisinin yerini elektrikli modellerin alacağı düşünülüyor.

Avrupa'da yerini yüzde 100 elektrikli motorlarla birlikte, dünya gündemine oturdu. Nissan daha önce yaptığı bir açıklamada 2030 yılından itibaren Avrupa'da satacağı modellerinin tamamının elektrikli olacağını ifade etmişti.

Editör: Ali Rıza Cesur