Geçmiş yıllarda serin kaynak sularıyla bilinen ve pazar alanının adeta simgesi hâline gelen su kaynakları, bu yıl kurak geçen mevsimlerin etkisiyle tamamen kurumuş durumda. Pazarın kurulduğu alana gelen vatandaşlar ve pazarcılar, yaşanan su sıkıntısından dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtiyor.
Pınar Pazarı'nın yıllardır su sesiyle anıldığını söyleyen vatandaşlar, “Eskiden burada sular şırıl şırıl akardı, şimdi bir damla bile yok. Hem esnaf hem biz çok zorlanıyoruz,” diyerek duruma tepki gösterdi.
Pazarcı esnafı ise özellikle sıcak havalarda suyun olmamasının hem satış hem de hijyen açısından sorun yarattığını vurguladı.
Vatandaşlar ve esnaf, yetkililere seslenerek Pınar Pazarı çevresindeki su kaynağının yeniden canlandırılması ve bu kültürel alanın eski canlılığına kavuşturulması için acil çözüm talep etti.





