TÜİK Açıkladı: Mayıs Ayı Kira Artış Oranı Belli Oldu TÜİK Açıkladı: Mayıs Ayı Kira Artış Oranı Belli Oldu

Isparta'da Ramazan Bayramı'nda Milli Parklar ve Tabiat Parklarını 19 bin kişi ziyaret etti. Gölcük Tabiat Parkı ve Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Kovada Gölü Milli Parkı ve Kızıldağ Milli Parkı da dahil olmak üzere bu bölgeler büyük ilgi gördü.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, en fazla tercih edilen yer Gölcük Tabiat Parkı oldu. Gölcük Tabiat Parkı, Isparta Belediyesi tarafından kiralanmasının ardından giriş ücretlerinde önemli indirimler yapılmıştı.

Özellikle kent merkezine yakınlığı ve uygun giriş ücretleri sebebiyle Gölcük Tabiat Parkı, bayram tatilinde ziyaretçilerin en çok tercih ettiği yer oldu. Yaya giriş ücreti 10 liraya, motosiklet giriş ücreti 20 liraya, araç girişleri 30 liraya, küçük minibüs giriş ücretleri 90 liraya, büyük minibüs giriş ücretleri 150 liraya, ve otobüs giriş ücretleri 300 liraya düşürüldü.

Bu indirimlerin etkisiyle, Isparta'nın doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen ziyaretçilerin sayısında önemli bir artış yaşandı. Gölcük Tabiat Parkı, doğa severlerin keyifli ve uygun maliyetli bir bayram tatili geçirmelerine olanak sağladı.

Haber Merkezi