Isparta Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde antrenör olan Erbil; teakwondo ve çeşitli spor branşlarında milli sporcular yetiştirmeye devam ediyor. 

Teakwondo'da kazandığı başarıları anlatan Erbil, Teakwondo sporunu yapmaktan ve yeni sporcular eğitmekten mutlu olduğunu dile getirerek, elde ettiği başarıları şöyle anlattı; 'Cüneyt Arkın ve Bruce Lee filmlerinden etkilenerek, 1983 yılında bu spora başladım. İyiki de başlamışım. Bu spor bana hayatımda çok şey kattı. Türkiye'de dereceler yaptım. Daha sonra Güney Kore'den müslüman bir hocamız geldi. Onunla bu sporun püf noktalarını öğrendim. Beni bu sevdaya bağlayan bu hocamız olmuştur. Türkiye'de dereceler yaptıktan sonra ilk olarak Atabey'de ilk spor salonumu açtım. Oradan Gönen ilçesine oradan da Eğirdir'e geçtim. Geçirdiğim bir kaza sonrası spora 1 yıl ara verdim. Daha sonra Isparta merkezde klübümü açtım. O günden bugüne kadar 40 yılı devirdik. Buradan Sav kasabasına gidemiyordum ama spor sayesinde 20'ye yakın ülkeye gittim. Bir çok dünya şampiyonu ve Avrupa şampiyonu yetiştirdim. En son dünya 2.si olan İrem Nur kızımı yetiştirdim. Başarı yakalayan sporcularımız çok olduğu için sayılarını hatırlayamıyorum.Bu sporda 50'ye yakın hakem, 25 tane de antrenör yetiştirdim. Hemen hemen bütün Teakwondo salonlarında benim öğrencilerim vardır. Şuan Isparta'da şampiyon olabilecek bir çok sporcu yetiştiriyoruz' dedi.

18 YILDIR TÜRK MİLLİ TAKIMININ BAŞINDAYIM

Uçak Biletlerine Zam Geldi Isparta'ya Gidiş Ne Kadar? Uçak Biletlerine Zam Geldi Isparta'ya Gidiş Ne Kadar?

Türkiye'deki başarılarının ardından dünya genelinde yapılan müsabakalarda  Kore'de Teakwondo dünya şampiyonu olduğunu belirten Erbil, başarılarının ardından 2007 yılında Teakwondo Milli Takımının başına geldiğini ve 18 yıldır da takımın başında olduğunu söyledi. Erbil sözlerinin devamında; 'Başarılarımdan dolayı Spor ödül yönetmeliğinden faydalandım. 3 kez milli takımın başında derece yapan antrenörlere KPSS olmadan devlet memuru olabiliyordu. Ben 7 kez milli takımın başında derece yaptım. Bu yüzden 10 yıldır Gençlik Spor İl Müdürlüğünde görev alıyorum' dedi.

SPOR KÖTÜ ALIŞKANLIĞI ENGELLİYOR

Hangi spor olursa olsun gençlerin ve çocukların spora yönelmesi gerektiğini belirten Erbil, spora ilginin az olmasından dolayı şöyle sitem etti; 'Ders çalışırken spor yapılmaz, malesef Isparta halkında böyle bir algı var. Aslında spor yapan çocuk daha aktif, ileri gören, idealleri olan insanlardır. Bu çocuklar sporla kendi iç disiplinini sağlamaktadır. Malesef spordan kopan gençler kafelere gidiyor. Vaktini boş işlerle uğraşarak geçiriyor. Önce sigaraya daha sonra alkol ve uyuşturucuya varan kötü alışkanlara yöneliyor. Bu gençleri görünce çok üzülüyorum. Isparta halkı çocuklarına spora yönledirmesi gerekir. Çünkü sporla meşgul olmak çocuğun kötü alışkanlıklar edinmesine engel oluyor' şeklinde konuştu.

HERKES SPORLA UĞRAŞMALI

Isparta'da 6 yıldır Aikido sporuyla ilgilenen ve Aikido eğitimi veren Gizem Orman, sporun özellikle bayanlara ciddi bir özgüven kazandırdığını belirterek şu açıklamalarda bulundu; 'Günümüzde sporla uğraşmak çok gereklidir. Sporcularımızı hem hayata karşı bedensel hazırlıyoruz hem de mental olarak eğitip özgüven kazandırıyoruz. Bu spora başladığım günden beri vücut olarak daha güçlüyüm ve bu sporda gücü orantılı olarak kullanmayı öğrendim. Özellikle asabi ve öfkeli karakterdeki kişilerde mental olarak bir frenleme sistemi gelişiyor' dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur