Ak Parti Sav Belediye Başkan adayı Yahya Öztürk, seçim çalışmalarına gece gündüz demeden devam ediyor.

Kasabada halkın görüş ve önerilerini dinleyen Başkan adayı Öztürk, ev toplantılarıyla da vatandaşlarla bir araya geliyor. AK Parti teşkilatlarıyla birlikte çalışmalarını sürdüren Başkan adayı Yahya Öztürk, kahvehane ziyaretleri ile istişare mekanizmasını harekete geçiriyor. Başkan adayı Öztürk; çalışmaları esnasında yapacağı projelerinden bahsederken tevazu, samimiyet ve gayretle daha da önemli projelere imza atacaklarını ifade etti.

Ak Parti Sav Belediye Başkan adayı Yahya Öztürk’ün paylaşımını yaptığı önemli projelerinden bazıları:

Gölet Projesi

Tabiki de olmazsa olmaz olan Gölet projesini de hayata geçireceğiz. Gölet projesi kasabımızın içme suyu ve sulama suyu sıkıntısını giderecek bir projedir. Bizim bu proje üzerinde özellikle durmamızın sebebi vatandaşlarımızın yaz aylarında yaşamış olduğu içme suyu ve sulama suyu sıkıntısını çözmektir. Aynı zamanda diğer projelerimizin de temelini oluşturduğu için bu projeye çok önem veriyoruz.

Özellikle yeni konutların yapılması fabrika sahasındaki iş yerlerinin artış göstermesi şu an mevcut su depolarımızın da gelecekte yetersiz kalacağı öngörülmektedir. O yüzden bizler göreve geldiğimiz takdirde vatandaşlarımızın ileride su sıkıntısını yaşamamaları için fabrika sahalarının olduğu bölgeye Darı Deresi Barajındaki hakkımız olan bir arık suyu içme suyu olarak almak, o bölgedeki boşa akıp giden su için depo yapmak, gerekirse yerinden sondaj salıp depoya basarak  fabrika sahasındaki işyerlerinin ve o bölgedeki konutların su sıkıntısını çözeceğiz.

Biz Gölet projesinden bahsederken projeleri hazırlattırıp raflara kaldırmak için değil bu projeyi hükümetimizin, devletimizin ve bakanlığımızın desteğiyle hayata geçirmek için mücadele edeceğiz.

Gölet projemiz ile ilgili kasabamızda 2 bölge var. Bunlardan birincisi Işıklar mevki, ikincisi ise Alan bölgesindeki Kurudere mevki. Işıklar mevkiinde Vatandaşlarımızın tapulu arazileri olup kamulaştırma yapılması gerekiyor ancak Kurudere mevkiinde Orman Müdürlüğüne ait  alanlar olduğu için böyle bir durum yok. Oranın da sadece zemini kireçli taş olmasından dolayı yapılacak olan projede mebran döşenmesi gerekiyor. Bizler hangisinin maliyeti daha düşük ve hangisi daha verimli olacak ise onun için çalışmalarımızı yapıp Gölet projemizi hayata geçireceğiz.

GES Projesi

GES projesindeki amacımız belediyemizin ve sulama kooperatifimizin elektrik giderlerini karşılamak ve gelir elde etmek, elde edilen gelir ile de özellikle öğrencilerimizin ulaşım giderlerini karşılamak, eğitime destek vermek ve vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Bizler bu projeyi sadece bugünlük değil gelecekte kooperatifimizde kurmayı planladığımız üretim tesislerinin de elektrik maliyetlerini düşürmek için önemsiyoruz.

Kooperatif Projesi

Bu proje ile vatandaşlarımızı tarım ve hayvancılıkta bilinçlendirmek kasabamızda birlik ve beraberliği sağlamak istiyoruz. Bunun için belediyemizde vatandaşlarımıza birebir hizmet verecek kısmi zamanlı çalıştırılmak üzere veteriner ve ziraat mühendisi istihdam etmeyi planlıyoruz. Kooperatif projemizle sadece tarım ve hayvancılıkta girdileri düşürmek değil bunun yanı sıra üretimi artırmak, üretilen ürünleri alma garantisi vermek ve vatandaşlarımızı üretime teşvik etmektir.

Bu projemizde Aydın Nazilli'de kurulmuş olan her alanda kendisini geliştiren ÖRKOP kooperatifini ve çevremizdeki kooperatifleri inceleyerek kooperatifimizi geliştirmek istiyoruz.

Öncelikle kooperatifimizin amacı kasabımızdaki süt hayvancılığını desteklemek ve geliştirmek için vatandaşlarımızın üretmiş olduğu sütleri toplamak ve bunları işlemek olacaktır. İleriki zamanlarda da kendi yemini üreten ve birçok alanda hizmet eden bir kooperatif olacaktır. Ve bu üretilen ürünleri de satmak için bir pazar lazım. Bunun için de kasabımızın girişindeki atıl durumda duran mevcut soğuk hava deposunun yerine içerisinde kiralık iş yerlerinin bulunduğu, alışveriş merkezinin olduğu, çok amaçlı spor salonlarının ve düğün salonlarının olduğu bir iş merkezi kurmayı planlıyoruz.

Çalışmak isteyen bayan kardeşlerimize de iş istihdamı sağlamak istiyoruz. Biz buna söz verirken kooperatifimize ve Davraz Şirketimize kurmayı planladığımız üretim tesislerindeki oluşacak olan iş istihdamını karşılamak için kasabımızda iş ihtiyacı olan vatandaşlarımıza istihdam oluşturmuş olacağız.

Biraz önce de ifade ettiğim gibi bizim projelerimizin hepsi birbiriyle entegre olmuş birbirini tamamlayan ve her bir projemizin de tamamen devletimizin gücüyle yapılabilecek olan büyük projelerdir.

Organik Tarım ve Endemik Bitki Alanları

İlgili kurum ve kuruluşlar desteğiyle kasabamız Suyungözü, Olukbeli, Örencik, Sumaklı gibi bölgelerde ya da bu işi yapmak isteyen vatandaşlarımızın talep ettiği alanlarda organik tarım ve endemik bitki üretimini sağlayacağız.

Millet Bahçesi Projesi

Azı Tepe Millet Parkımız kasabamıza şimdiden hayırlı olsun. Kasabımız günden güne büyümekte ve vatandaşlarımızın hafta sonu ailesiyle birlikte vakit geçirebileceği mekanlar ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun için de yine aynı şekilde bakanlık destekli Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da önem verdiği bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz.

Konut Projesi

Bu proje ile ilgili devletimizin tüm imkanları kullanılacak olup bizler vatandaşlarımıza ödeme kolaylığı hangisi olacaksa onu yapmak istiyoruz. Bunun için de kooperatifimizin gelecekteki en önemli amaçlarından bir tanesi de evi olmayan vatandaşlarımıza ve yeni evlenecek olan gençlerimize konut temin etmek olacaktır.

Kapalı Pazar Yeri Projesi

Vatandaşlarımızı yazın sıcaktan, kışın da yağmurdan ve kardan korumak, güvenli alışveriş yapmalarını ve çok amaçlı kullanılacak şekilde yapılmasını sağlamak istiyoruz.Yine devletimizin hükümetimizin desteğini alarak yapacağımız bir projedir.

Gençlerimiz mevcut halısahanın zemininin yenilenmesini ve üstünün kapatılmasını istemektedir. Ve İnşallah bunu göreve geldiğimiz ilk 6 ay içerisinde mevcut halısahanın  üzerini kapatma sözü veriyoruz. Bununla yetinmeyip mevcut halısahayı daha da iyileştirerek gençlerimizin istedikleri tüm imkanları gençlerimizin hizmetine sunacağız.

Ücretsiz Wi-fi Hizmeti ve Fiber İnternet Altyapısı

İnternetsiz ev kalmaması ve öğrencilerimizin ödevlerinde zorluk çekmemeleri için her mahallede ücretsiz wi-fi hizmeti verilecek olup fiber internet altyapısı ile ilgili de çalışmaları kısa sürede hayata geçireceğiz.

Dijital Hizmet Ağı

Vatandaşlarımız belediye hizmetlerimizin tamamını dijitalden halledebilecek.

Motokros ve Drift Pisti

Gençlerimizin istek ve talepleri bizim için çok kıymetli oyüzden hem vatandaşlarımızın rahatsız edilmemesi hem de sokak aralarında tehlike oluşturmaması için gençlerimizi bu sporu yapmaları için yer temin etmek bizim görevimizdir.

Kuş Besleyiciliği

Kasabamızda yaklaşık 40 vatandaşımız mahalle aralarında kuş besliyor. Kuş besleyen kardeşlerimizin yapmış oldukları bu etkinliği daha profesyonel ve daha uygun koşullarda yapmalarını sağlamak için uygun bir yer göstereceğiz ve bu etkinliği de şölen haline getirip kasabamızın tanıtımına da katkı sağlayacağız.

Sokak Hayvanları

Sokak hayvanları için oluşturacağımız barınak ve rehabilitasyon merkezini oluşturup istihdam edeceğimiz veteriner kontrol ve idaresinde gerekli bütün işlemler yapılacaktır.

Havuz Hamam Sauna

Özer, Dündarbey Medresesinde İncelemelerde Bulundu Özer, Dündarbey Medresesinde İncelemelerde Bulundu

Vatandaşlarımızın istek ve talepleri bizim için çok kıymetli ve kasabamızın da ihtiyacı olan projelerdir. Bu projeyi de Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle hayata geçireceğiz.

Yazılım projesi

Kasabımızdaki genç kardeşlerimizden yazılım öğrenmek isteyen ve kendini geliştirmek isteyenlere ücretsiz yazılım kursu açacağız ve her yıl Teknofest gibi gençlerimizin ufkunu açacak teknolojik fuarlara gençlerimizin ulaşımını sağlayacağız. Buradaki amacımız en çok ihtiyaç duyduğumuz Savunma Sanayi ve diğer alanlardaki yenilikleri öğrencilerimize göstermek ve onların da heyecanını artırarak eğitime önem vermelerini sağlamak istiyoruz.