Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde geçtiğimiz günlerde gaz sızıntısından dolayı yaşanan zehirlenme olayı hastane genelinde büyük bir endişeye yol açtı. Olayın ardından güvenlik önlemleri kapsamında hastanedeki tüm asansörlerin kapatılması kararı alındı. Ancak bu karar, özellikle hareket kısıtlılığı bulunan hastalar, yaşlılar ve hasta yakınları için mağduriyetlere neden oldu.

Olay, SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin yoğun kullanılan sterilizasyon bölümünde meydana geldi. Henüz nedeni belirlenemeyen bir gaz sızıntısı nedeniyle ortamda yüksek miktarda gaz birikmesi sonucu bölümde çalışan üç personel bu gazdan etkilenerek rahatsızlandı.

Yaşanan olayın ardından güvenlik birimleri ve sağlık personeli tarafından alınan tedbirler doğrultusunda hastane asansörlerinin geçici olarak kapatılmasına karar verildi. Ancak bu süreçte bazı hastalar ve refakatçileri, katlar arasında inip çıkmak zorunda kaldıklarından fiziksel zorluk yaşadı. Özellikle yaşlı ve engelli hastalar, uzun bekleme süreleri ve katlar arasında geçiş yaparken zorluk yaşadıklarını belirttiler.

2026 Ramazan Fitre ve Fidye Tutarı Açıklandı: Günlük 240 TL
2026 Ramazan Fitre ve Fidye Tutarı Açıklandı: Günlük 240 TL
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Özge Çelik