Süleyman Demirel Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan “Kurumsal Akreditasyon Programı” kapsamında Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazandı.

Harbiyelilerden Şehit Teğmen’e Vefa Dolu Uğurlama Harbiyelilerden Şehit Teğmen’e Vefa Dolu Uğurlama

Yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli unsurlarından biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında üniversitemiz, liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme ile toplumsal katkı başlıkları altındaki ölçütler kapsamında değerlendirildi.

YÖKAK tarafından alınan kararla, SDÜ'nğn temel faaliyet alanlarında hedeflerine ulaşmayı güvence altına alma mekanizmalarını oluşturduğu, bunların önemli bir bölümünü iyi biçimde çalıştırdığı, izlediği ve iyileştirdiği, paydaşlarının katılımını önemsediği ve karar alma süreçlerine yansıttığı, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme ile toplumsal katkı kaynak ve faaliyetlerini çevik ve sürekli bir biçimde iyileştirmek için çalıştığı tescillendi.

Alınan bu karar sonucunda, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda da üniversitemize YÖKAK tarafından kurumsal akreditasyon verildiği bilgisi kamuoyuyla paylaşılacak, bu bilginin YKS kılavuzunda yer alacak olması SDÜ'nün tanınırlığına ve tercih edilmesine katkı sağlayacaktır.

YÖKAK tarafından gerçekleştirilen değerlendirme süreçleri süreklilik arz etmektedir. Bu belge ile Süleyman Demirel Üniversitesi, bundan sonraki faaliyetlerine aynı motivasyonla ve sürekli iyileştirme anlayışıyla çalışmalarına devam edecektir.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, kurumsal akreditasyon süreci ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “SDÜ, YÖKAK tarafından akredite edilen yükseköğretim kurumları arasında yerini aldı. Bu sene ÖSYM’nin yayınlayacağı kılavuzda akredite olan üniversiteler arasında da yerimizi alacağız. Bu, uzun kalite yolculuğunun da sonuna gelmiş olduğumuzu gösteriyor. YÖKAK tarafından belirlenen uluslararası standartlarda bazı kriterler var. Üniversitenin kalite güvence sisteminin yeterli olup olmadığı, üniversitenin bir yönetim sistemine sahip olup olmadığı, eğitim öğretim faaliyetlerindeki standardizasyon, AR-GE, toplumsal katkı ve uluslararasılaşmadaki standardizasyonun içinde bulunduğu çok kapsamlı bir kılavuzla üniversitemiz değerlendirilip akreditasyona hak kazandı. Bir eşik atladık. Üzerimize düşen akreditasyonu korumak ve daha yukarıya taşımak. Bu sürece destek veren tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”

Editör: Haber32 Büro