Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Haziran ayinin ilk gününden itibaren yükselişe geçen ve mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklıkları ile ilgili yeni bir açıklama yayınladı. Hava sıcaklığı önümüzdeki günlerde daha da artacak.

Genç Gazeteci Amansız Hastalığa Yenildi Genç Gazeteci Amansız Hastalığa Yenildi

HAVA SICAKLIKLARI DAHA DA YÜKSELECEK

Meteoroloji genel müdürlüğünden gelen son dakika hava durumu tahmin raporuna göre hava sıcaklıkları yurt genelinde daha da yükselecek. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan sıcaklık artış ile birlikte hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üstüne çıkması bekleniyor. Meteoroloji genel müdürlüğü, Türkiye’nin 81 ilinde sıcaklıkların etkili olacağını bildirdi.

O SAAT ARALIĞINA DİKKAT

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte meteoroloji uzmanlarından da vatandaşlara uyarı geldi. Yapılan uyarıda özellikle saat 11:00 ila 16.00 arasında kronik hastalığı bulunanların, yaşlıların, sıcağa karşı hassasiyeti olanların dışarıya çıkmaması istendi. Hava sıcaklıklarının 10 Haziran tarihine kadar mevsim normallerinin üstünde seyredeceği tahmin ediliyor. Ardından yeniden yağışlı hava etkisini gösterecek.

Kaynak: Haber Merkezi