Isparta Binbir Evler Mahallesi’nde 15 yıl önce kendisine yufka ekmeği yapmak için evinin giriş katına tandır ocağı kuran Arife Çalışkan, kendisine fazla gelen ekmekleri yakınlarına dağıtmaya başladı.

Bunun ardından Çalışkan’a yufka ekmeği için birçok talep geldi. Bu durumu işe dönüştürmeyi düşünen Çalışkan, Isparta'da bir ilk olarak karardını verdi. İlk iş olarak Fırıncılar Odası'na kayıt yaptırarak, kendisine evinin altında tandır ocağı yaptı. Ardından annesi ile birlikte kolları sıvayıp yufka ekmeği yaptı. Isparta’da bu işle 15 yılı geride bırakan Çalışkan, işi geliştirerek paket servisine bile başladı. Çalışkan bir hafta boyunca her gün evinin altında bulunan tandır ocağına yakarak yanında çalışanları ile birlikte günde ortalama olarak 600 ila bin arasında ekmek yapıyor. Bu ekmekleri yine oğlunun yardımıyla sipariş üzerine evlere paket servis yapıyor.

Çalışkan bu işte aldığı mesafeyi Haber 32 Muhabirine şu şekilde anlattı; “Köyden geldiğimiz için tandırda yufka ekmeği yapmayı çocukluğumdan beri bilirim. Isparta’da da kendim için yeriz diye yapmaya başladım. Daha sonra buradaki vatandaşlardan da çok fazla talep gelmeye başladı. Ben de becerikli olduğum için bunu iş olarak yapmaya karar verdim. Evimin hemen giriş katında bulunan yeri tandır ocağına çevirdik. İlk başlarda ailemle birlikte sipariş üzerine yaptık. Ardından bunun kendi kendine duyulmasıyla birlikte giderek arttı. Şuanda belirli başlı müşterilerim var. Aynı sabah fırından ekmek aldığı gibi gelir, belirli zamanda benden yufka ekmeğini alır gider. Daha sonra yakınlarım da bana bu konuda yardım etmeye başladı. Şimdi hazırladığımız ekmekleri paket servis olarak evlere gönderiyoruz. Pazarlara da götürüp satıyorum. Salı pazarında sabahtan akşama kadar 1000 ekmek satılıyor. Zamanında yufkaya hasret kalan benden alıyor. Yufkanın tanesini 10 liradan veriyorum. Gelen müşteri 10’ar 10’ar alıyor gördüğünüz gibi” şeklinde konuştu.

Memura  Mesai Uyarısı: Görevlerinizde Dikkat Edin! Memura Mesai Uyarısı: Görevlerinizde Dikkat Edin!

Haber/ Ali Rıza Cesur