Türkiye'nin önemli kiraz üretimi havzalarından biri olan Uluborlu, mikroklima iklim sayesinde kaliteli kirazın yetiştiği bir konuma sahip. 1960'lı yıllardan bu yana 16 bin dekarlık alanda yetiştirilen Napolyon kirazı olarak bilinen 0900 ziraat kiraz üretimi ihraç değeri taşıyor.

Uluborlu’da, lezzeti ve kalın kabuğu nedeniyle tercih edilen Uluborlu kirazı için çiftçiler yoğun bir hasat dönemine girdi. Üreticiler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kiraz bahçelerine giderek, olgunlaşan kirazları toplamaya başladı.Verimli bir sezonda 10 bin tonun üzerinde kiraz üretimi yapılabliyor. 

Bayram alışverişinde adresiniz esnaf olsun Bayram alışverişinde adresiniz esnaf olsun

Uluborlu, Türkiye kiraz ihracatının yüzde 15'ini karşılıyor. Avrupa Birliği ülkelerine, Rusya ve Uzakdoğu'ya  ihraç ediliyor. Lezzeti ve şeker oranı yüksek olan Uluborlu kirazı, kabuğu kalın olduğu için ihracata da oldukça elverişli olup iç piyasada da tüketiliyor.

Muhabir: Ali Rıza Cesur