Dolar endeksinin yükselmesi ve ABD tahvillerinin değer kazanmasıyla beraber altın son yedi ayın en düşüş seviyesinde. Gram altın ekranlarda 1.620 seviyelerini görürken ons altın 1.830 dolara geriledi. Küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerden Türkiye’deki altın yatırımcısı da etkilendi. Uzmanlar yatırımcıları temkinli olma konusunda uyardı.

SPOT ALTIN PİYASALARINDA GERİLEME

Belceğiz köyünde çobanlara karavan dağıtıldı Belceğiz köyünde çobanlara karavan dağıtıldı

Ons altın spot piyasalarda 2018 yılından bu yana en uzun kayıp serisini yedinci güne taşıdı. Mayıs başından bu yana yükseliş eğilimini sürdüren gösterge ABD 10 yıllık tahvil getirileri pazartesi günü 16 yılın en yüksek seviyelerine çıktı.

İÇ TALEP HALA CANLI

İç piyasada altın talebi hala canlı olduğunu söyleyen uzmanlar, altın ithalatına getirilen kotanın etkisi ile uluslararası fiyat ile kuyumcu fiyatı arasında 50-60 TL arasında değişen farklılıklar olduğunu belirtti ve şunları söyledi; “Dolarda yükseliş eğilimi devam ettikçe gram altın yatay bir bantta kalsa da değerini koruyor. 1.600 TL seviyesi destek olarak takip edilecek. 1.700 TL ise yükselişin devamı için aşılması gereken bir seviye olarak karşımıza çıkıyor.”