Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, önceki dönemde şehrin tarihini yeniden ayağa kaldırmak ve turizme kazandırmak için başlattığı çalışmalarda Tarihi Üzüm Pazarı Sokak Sağlıklaştırma Projesini tamamlayarak, hak sahiplerine anahtarlarını teslim etmişti. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf buluşmaları kapsamında gecesi ve gündüzüyle farklı bir görünüme kavuşan Tarihi Üzüm Pazarı esnafıyla bir araya gelerek, talep ve önerilerini dinledi. Buluşmada Kutlubey Mahallesi Muhtarı Ahmet Özev de yer aldı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 31 Mart yerel seçimlerinde esnaf ve vatandaşların verdiği desteklerle şehre yeniden 5 yıl daha hizmet edeceklerini belirterek, “Rabbim sağlık verdiği müddetçe bu hizmeti yapacağız” dedi. Tarihi Üzüm Pazarı Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında bölgeye ilk geldiklerinde esnafın alanın yenilenmesiyle ilgili endişeleri olduğunu hatırlatan Başkan Başdeğirmen, 3 etap halinde projenin güzel bir şekilde tamamlanarak, hak sahiplerine dükkanlarının teslim edildiğini söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Dışarıdan gelen misafirlerimizden önceki halini de bilenlerden çok farklı bir güzellikte dönüş aldık. 118 işyerimiz vardı, tarihi yapılar vardı. 1561 yılında yapılmış yerler vardı. Restorasyona başladığımızda yapıların içerisinde zorluklarla karşılaştık. Yaptığımız çalışma kendi inisiyatifimizde olan, istediğimiz gibi hareket edebildiğimiz bir çalışma olmadı. Burası Anıtlar Kurulu’nun kontrolünde yürütülen bir çalışma oldu. Kolay bir iş değildi. Çatılar akıyordu, tüm çatılar yıkıktı. Elektrik hatları dışarıdaydı ve tehlikeliydi. Doğalgaz ve yağmur sistemi yoktu, hepsini yeniledik. Elektriklerimiz yer altına alındı, doğalgazımız bağlandı. Su hatlarımız çekildi, kanalizasyon hatlarımız yenilendi. Çatılarımızla beraber dükkanlarımız harika bir şekle geldi. Yaptığımız çalışmalara destek verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, tarihi yeniden canlandırmanın kendileri için güzel bir sonuç olduğuna değindi. Tarihi Üzüm Pazarıyla ilgili esnafın yürürken taban döşemelerinin kaydığını söyleyerek, bölgenin üstünün kapatılıp, kapatılamayacağını sorduklarını dile getirdi. Başkan Başdeğirmen, “Belediye İşhanı’ndaki aynı özelliklerdeki taşı burada kullandık. Oraya bakıyoruz kayma yok, ama orası düz zemin. Burası biraz eğimli. Bununla alakalı üzerindeki cilayı sildirebiliriz. Merdivenlere kaydırıcı bantlar yapıştırabiliriz. Cilayı sildirmezsek de 1 yıl içerisinde kendisi siliniyormuş. Bizim buradaki amacımız doğaltaş kullanmaktı. Anıtlar Kurulu bu şartlarda bu inşaatı yapmaya müsaade etti ve bu taşı kullandık” derken esnaf kaydırıcı bant olmamasını, cilanın kendi silinmesi için gereken bir yıllık süresini bekleyebileceklerini söyledi.

Tarihi Üzüm Pazarının üstünün kapatılması için Anıtlar Kurulu’ndan proje istediklerini belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Başkan yardımcımız Antalya’da Anıtlar Kurulu’nda görüşmeler yapıyor. Anıtlar Kurulu bize proje verecek ve biz o projeyi uygulayacağız. Üzerini kapattıktan sonra taban döşemede de kayma olmayabilir. Bu süreci hep birlikte bekleyelim” ifadelerinde bulunarak, sokak girişlerine zeminin kayabileceği yönünde uyarı tabelalarının asılması talimatını verdi.

Başkan Başdeğirmen, Karpuz Çeşmesi’nin taşınmasıyla ilgili de esnafla fikir alışverişinde bulundu. Bu konuda yapılan oylamada Karpuz Çeşmesi’nin yerinde kalması kararı verildi.

Emekliler Isparta'nın Bu İlçesine Geri Dönüyor Emekliler Isparta'nın Bu İlçesine Geri Dönüyor

Kaynak: Belediye Bülten