Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde

Çünür Mahallesinde önceki dönemde yapımına başlanan ancak tamamlanamayan 21 otobüs peronu, 18 bilet satış ofisi, 29 adet işyerinin bulunduğu yeni otogar alanında çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kentte önceki dönemden yarım kalan projeleri tamamlamaya devam ediyor. Bu kapsamda bugüne kadar ITKM, Etnografya Halı ve Kilim Müzesi ek binası inşaatları tamamlandı, ITKM, Isparta Meydan AVM ismiyle yeni cazibe merkezi olarak şehre kazandırıldı. Yarım kalan inşaatlardan birisi de Çünür Mahallesindeki yeni otogar alanıydı. Yeni otogarın tamamlanması için de hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Isparta Belediyesi, önceki dönemde yapımına başlanan ancak uygulanan uzay çatı sisteminin kaplamasındaki maliyet yüksekliği, kaplansa dahi rantabl olmayışı nedeniyle yeni otogar projesinde değişikliğe giderek, çalışmalara başlamıştı. Yeni projeye göre ilk etapta çelik konstrüksiyon uzay çatı sistemi sökülürken yerine düz çatı sistemi üzerine sandviç panel uygulandı.

Yüklenici firma tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda yeni otogar alanının dış cephe kaplamaları tamamlandı. Çalışmalar kapsamında otogarın yazıları da asılmaya başlandı. Böylece yeni otogarın faaliyetine geçmesine de az bir süre kaldı./Muhammet Ölmez