Ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde de 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nın  huzur ve güven ortamında yapılabilmesi için Valilik tarafından tüm tedbirler alındı.

Ayrıca sınava katılacak olan adaylardan T.C. Kimlik Kartını kaybeden veya yenilemek isteyenlerin mağdur olmaması için “Geçici Kimlik Belgesi” verilebilmesi amacıyla Isparta Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu açık tutulacak.

Isparta Valisi Aydın Baruş, sınava girecek olan tüm öğrencilere başarılar dileyerek, alınan tedbirleri açıkladı.

Vali Baruş’un açıklaması şöyle; “Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde de 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Sınavların huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Kaçak Silah Ticareti Yapan Şahsın Evine Operasyon Kaçak Silah Ticareti Yapan Şahsın Evine Operasyon

Bu tedbirler kapsamında; 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavına katılacak olan adaylardan T.C. Kimlik Kartını kaybeden veya yenilemek isteyen adaylara “Geçici Kimlik Belgesi” verilebilmesi amacıyla Isparta Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü 17 Haziran 2023 tarihinde 07.00-17.00 saatleri arasında, 18 Haziran 2023 tarihinde ise 07.00-15.30 saatleri arasında açık tutulacaktır. Geçici Kimlik Belgesi almak isteyen adayların “Sınava Giriş Belgesi” ile 1 adet fotoğrafını yanında getirmeleri gerekmektedir.

Saygıdeğer Isparta halkının, sınavların devam ettiği saatlerde okullara yakın konutlarda, işyerlerinde, kahvehane ve düğün salonu gibi mekânlar ile sokak ve caddelerde sınava giren öğrencilerin dikkatinin dağılmasına yol açacak gürültü ve davranışlardan kaçınması, araçları ile seyir halinde iken yüksek sesli müzik yayını yapmamaları ve korna çalmamaları büyük önem arz etmektedir.

Bu vesileyle, sınava girecek olan öğrencilerimize zihin açıklığı ve üstün başarılar diliyorum”.