Açıklamada 117 öğrencinin başvuru yaptığı belirtilerek ;" SPAR Isparta Bediüzzaman Said Nursi Yurdunda Kalan Öğrencilerin Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Hastanelere Müracaat etmeleri ile ilgili olarak açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

12.11.2023 tarihinde Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümü- ze bağlı Bediüzzaman Said Nursi Yurdu A-B-C-D bloklarda kalan öğrencilerden; mide bulantısı, karın ağrısı, ishal gibi şikâyetlerle SDÜ Tıp Fakültesi, Isparta Şehir Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesine 12.11.2023 saat 20.30 itibarıyla toplam 117 başvuru yapılmıştır.

Isparta'da bugün ( 29 Nisan 2024) vefat edenler Isparta'da bugün ( 29 Nisan 2024) vefat edenler

Hastanelere başvuran öğrencilerimizin tamamı acil servislerde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilerek yurtlarına gön- derilmiştir.

Hastane acil servis hekimlerinden alınan bilgilere göre durumu ciddi olan ve yatarak tedavi gören öğrencimiz bulunmamaktadır." denildi. 

Ardından devamında; "Hastanelere müracaat eden öğrencilerimiz şikayetlerine sebe- biyet veren sağlık sorunlarının 11.11.2023 tarihinde yedikleri akşam yemeğindeki gıdalardan kaynaklanmış olabileceğini ifade etmişlerdir. 11.11.2023 tarihinde Bediüzzaman Said Nursi Yurdu Yemek- hanesinde toplam 1.231 öğrencinin akşam yemeği yediği tespit edilmiştir.

Bahse konu yemekte öğrencilere verilen gida numuneleri ve su numuneleri Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdür- lüğü tarafından gerekli incelemeler yapılmak üzere teslim alın- mıştır. Konu ile ilgili olarak; Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafın- dan adli soruşturma başlatılmış olup Valiliğimiz tarafından baş- latılan idari inceleme devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadeleri kullanıldı.