Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi Su Enstitüsü’nün birlikte düzenlediği “22 Mart Dünya Su Günü” paneli ISUBÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

ISUBÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açış konuşmasını yapan SDÜ Su Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şehnaz Şener, tüm dünyada kaliteli ve güvenli suya olan talebin artmasıyla su kaynaklarının daha da önem kazandığını söyledi.

ISUBÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Küçük, Türkiye’nin yirmi beş akarsu havzasının bulunduğunu belirterek, ülkemizin 2 bin 753 km olan sınır uzunluğunun yüzde 22’sinin akarsulardan oluştuğunu, sınırı aşan akarsular ile ilgili gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasını gerektiğini söyledi. Suyun değerli madenler ve taşlardan çok daha değerli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Küçük, “Su tasarrufu birey ve hanede başlamalı, tüm özel ve kamu kurumları hane gibi davranmalıdır. Su tasarrufu konusundaki eylemler sadece afiş asmakla kalmamalı.” diye konuştu.

Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor

ISUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Gösterit ise “Dünya Su Paneli”ne ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek “Su biterse herkes susar” sloganı ile suyun önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Gösterit, “Suyun değerini bilmeli ve korumalıyız.” mesajını verdi.

Açılış konuşmalarının ardından “Dünya Su Günü Paneli”ne geçildi. SDÜ Su Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şehnaz Şener modaretörlüğünde gerçekleştirilen panele, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğreti Üyesi Prof. Dr. İskender Gülle, SDÜ Su Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Yunus Pamukoğlu, ISUBÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Çetinkaya ve SDÜ Genç TEMA Topluluğundan Buket Doran panelist olarak katıldı.

ISUBÜ Bülten