Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Senirkent Sulaması Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Projede fiziki gerçekleşme oranının yüzde 86’ya ulaştığı bildirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen proje kapsamında, Senirkent’teki tarım arazilerinin sulama altyapısına yönelik önemli bir aşama kaydedildi.

73 BİN DEKAR ARAZİYE HİZMET VERECEK
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, proje kapsamında bugüne kadar 73 bin 760 dekarlık tarım alanına hizmet verecek altyapının büyük bölümünün tamamlandığını açıkladı.
Açıklamada, sahada 18 bin 247 metre çelik boru ve 200 bin 328 metre HDPE boru döşemesinin tamamlandığı, ayrıca 1 regülasyon havuzu ile Gençali Pompa İstasyonu imalatının da bitirildiği belirtildi. Bölgede sanat yapısı imalatlarının ise sürdüğü kaydedildi.

2027 HEDEFİYLE DEVAM EDİYOR
Projede fiziki gerçekleşmenin yüzde 86 seviyesine ulaştığını belirten DSİ Genel Müdürü Balta, çalışmaların 2027 yılı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.
EKONOMİYE 600 MİLYON LİRA KATKI BEKLENİYOR

Senirkent Sulaması Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte, 2026 yılı birim fiyatları esas alındığında ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 600 milyon lira katkı sağlanmasının hedeflendiği bildirildi.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki tarımsal üretimde verimliliğin artması bekleniyor.





