Dolar ve Euro'da Düşüş Görüldü Dolar ve Euro'da Düşüş Görüldü

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren ve “Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız” düsturu ile çalışmalarını yoğunlaştıran Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir Eğirdir ilçesinde de seçim bürosunu açtı. Eğirdir ilçesinde Cami Mahallesi Kolancılar AVM arkasındaki Kahveler arastasındaki seçim bürosunun açılışına Eğirdirliler büyük ilgi gösterirken Bağımsız Milletvekili Adayı Aydemir Eğirdir’lilere müjdeler verdi.

Seçildiği takdirde Eğirdir için de önemli projelerinin bulunduğunu, Eğirdir gölündeki buharlaşmayı önleyerek gölde tekrar su bolluğu yaşanacağını belirten Aydemir,  konuşmasında ilk olarak neden bağımsız aday olduğunu açıkladı ve siyasi partilerin aday tespitindeki antidemokratik uygulamalarına tepki olarak kendisinin bağımsız çıktığını ifade etti. Aydemir şöyle konuştu:

“Aday olmamızın birinci sebebi biliyorsunuz yıllardır Eğirdir’den milletvekili çıkmıyor,  biz dedik ki bu böyle olmasın, bu düşüncelerle çevremizin de desteği ile biz bağımsız aday olarak ortaya çıktık. İkinci sebebi de biliyorsunuz akşam da televizyonda anlattım projelerimiz var. Köylerin bütün hanelerinin tamamına güneş ve rüzgar üzerinden evsel enerji sağlayacağız. Eğirdir’in köylerinin tüm hanelerinin elektrik enerjisini ücretsiz karşılamış olacağız. Sivritepeden Davraz’a kadar güneş ve rüzgar enerjisi sistemi geliştireceğiz. Yeşil Isparta projesi dediğimiz bu projemizi hayata geçireceğiz, tarımda, sanayide her sektörde yeşile döneceğiz, bunlar bizim yapamayacağımız şeyler değil, biz bu işin içinden geliyoruz, bunlar bizim işimiz. Köylerde artık odun, kömür kullanılmayacak, ısınmalar elektrikli ısınma pompaları sayesinde olacak. Evsel elektrikte ücretsiz olacak, bunu yaptığımız biz Isparta’da karbon emisyonunun yarısını halletmiş olacağız. Doğalgazdan vazgeçeceğiz, doğalgaz dışarıdan dolarla alınan bir yakıt, karbon emisyonu olan bir yakıt. Ondan vazgeçeceğiz. 

EĞİRDİR’LİLERE BEDAVA ENERJİ MÜJDESİ

Değerli Eğirdirliler, Isparta yenilenebilir enerji kaynakları bakımından şanslı illerin başında geliyor. Biz Isparta’nın tamamını rüzgar potansiyeli olarak taradık. Güneşde  zaten Isparta, Konya, Burdur kuşağı olarak Türkiye’nin önde gelen illeri arasında geliyor. Rüzgarda zaten Isparta’mızın dört tarafı dağlarla çevrili olduğu için o konuda da şanslı. Muazzam rüzgar alan bölgelerimiz var. Buralara rüzgar tüpleri koyacağız. Yani yapımı kolay, avantajlı bir uygulama bu. Biz bunu yakın bir gelecekte yapmazsak üç yada beş yıl sonra buralara bunlar yapılacak, biz bunları yapmazsak yabancı ortaklı şirketler, holdingler  yapacak, o nedenle diyoruz  ki gelin hep birlikte bu işe ortak olalım ve bu işi birlikte yapalım. “

BUNLARI YAPABİLMEMİZ İÇİN SİYASİ ETİKETE İHTİYAÇ VAR  

Aydemir, seçim bürosunun açılışına katılanlara “Gelin bu santralleri ortak olarak yapalım” dedi. Aydemir, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Elektriksiz bir hayat düşünülemez. Bunları yapabilmemiz için siyasi etikete ihtiyacımız var. İşlerimizin Bakanlıklarda, Cumhurbaşkanlığında hızlı bir şekilde görülebilmesi için siyasi etikete ihtiyacımız bulunuyor. Ben bu işin içindeyim, bunlar yapılamayacak işler değil. Benim  2 santralim var, 6 proje yaptım.

EĞİRDİR GÖLÜ KURTARILMAYI BEKLİYOR

Buranın en büyük problemlerinden birisi de Eğirdir Gölü. Bizim büyük projelerimizden birisi de zaten Eğirdir Gölüyle ilgili. Maalesef bu gölümüzde buharlaşmadan dolayı yılda 600 milyon m3 su kaybı var, biz bunu gölün üstüne güneş paneli sistemi kurarak buharlaşmayı önleyeceğiz, gölde su bolluğu yaşanacak. Aynı zamanda önemli ölçüde elektrik enerjisi üreteceğiz. Gölün kirlenmesini de önleyeceğiz, çiftçileri destekleyeceğiz.

BİZİ TANIYIPDA SİZE OY VERMEYECEĞİZ DİYEN ÇIKMADI HENÜZ

Bizim tek sıkıntımız bizi tanımayanlar, bizi tanıyanlardan daha hiç  kimseden size oy vermeyeceğim diyeni duymadık, bu nedenle kendimizi tanıtmak için sık sık televizyon programlarına çıkıyoruz, projelerimizi tanıtıyoruz. Bizi tanımayanlara kendimizi tanıtmak için çalışıyoruz. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum biz her zaman diyoruz sizin seçtiğiniz Cumhurbaşkanıyla çalışacağız ve seçildiğimiz de hemen ertesi gün Ankara’ya giderek projelerimize destek isteyeceğiz. Allah’ın izniyle milletvekilliği nasıl yapılırmış herkese göstereceğiz, bu konuda sizlerden destek istiyoruz. Allah’ın izniyle yüzünüzü kara çıkarmayacağım, milletvekilliği nasıl yapılırmış göstereceğim. “

DAVULLU- ZURNALI SEÇİM BÜROSU AÇILIŞI

Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir’in konuşmasının ardından seçim bürosunun açılış kurdelesi kesildi ve daha sonra davul zurna eşliğinde tebrikleri kabul eden ve vatandaşlarla tek tek tokalaşan Aydemir, seçim bürosunda vatandaşlarla sohbet etti.