Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından 21-27 Mayıs Türk Mutfağı haftası coşkuyla kutlandı. Etkinlik TAFED Gençlik Kolları Başkanı Şef Gökhan Demirbaşçı ve ekibinden Şef Erdal Avcıoğulu, Şef Ekrem Karahan ve Şef Elif Yedik’in katılımı ile Konferans ve Workshop düzenlendi.

Gerçekleştirilen konferans kapsamında “868-869 yerliyse yeriz” sloganı ile Türk Mutfağında tarhananın tarihçesi ve önemine değinilmiştir. Aynı zamanda aşçılık mesleği ile ilgili yapılan konuşmalarda dernekleşmenin öğrencilere ve mesleğe olan katkılarına da yer verilmiştir.

Yerli ürün kullanmanın önemine değinen şef aşçılar Eğirdir Meslek Yüksekokulu uygulama mutfağında aşçılık programı öğrenciler ile Beyşehir tarhana çorbası yapmıştır. Yapılan çorba yüksekokul öğrencilerine ikram edilmiştir. Etkinliğe katılan Şef Gökhan Demirbaşçı, Şef Erdal Avcıoğulu, Şef Ekrem Karahan ve Şef Elif Yedik’e teşekkür belgeleri takdim edilmiştir.

Isparta'da Kurbanlık Koç Kaçtı, Trafik Birbirine Girdi Isparta'da Kurbanlık Koç Kaçtı, Trafik Birbirine Girdi

Haber Merkezi

Editör: Özge Çelik