Her yıl olduğu gibi bu yılda ‘Yetkili Sendika’ olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Eğitim Bir–Sen Isparta Şubesi Başkanı Selami Kılınç yaptığı açıklamada; “Bir 15 Mayıs daha geride kaldı. Şubelerimiz ardı ardına yetki paylaşımları yapıyor. Partiler için seçim kazanarak iktidar olmak neyse sendikalar için de yetki odur. 2009 yılından beri olduğu gibi önümüzdeki bir yıl daha, eğitim çalışanları adına söz söyleme yetkisi Eğitim Bir–Sen’de olacak.

Son bir yıl içinde yaşananlara bakılınca bu yılki yetki çok daha farklı bir anlam ifade ediyor. Ekonomik sıkıntıların had safhaya ulaştığı dönemde yapılan yedinci dönem toplu sözleşme, seçimler, AYM kararı, tasarruf tedbirleri derken önemli zorlukların yaşandığı; irili ufaklı, merdiven altı, kalburüstü bütün sendikaların, problemlerle değil Eğitim Bir-Sen ve Memur Sen’le uğraştığı bir dönemde, istikrarlı büyümesini sürdürmek her sendikaya nasip olmayacak bir başarıdır” dedi.

Haziranı ayının öğrenciler gibi karne ayı olduğu gibi, sendikalar için de her yıl Mayıs ayının ‘yetki’ belirleme ayı olduğunu ifade eden Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç, açıklamasının devamında; “O ayda yıl boyunca akıttığınız terin karşılığını alırsınız. Geçmiş yıllarda Haziran ayında yapılan ve bu yıl Mayıs ayına alınan yetkili sendika belirleme süreci, ilimizde sendikamızın farklı üstünlüğü ile sona ermiş ve sendikamız 15 yıldır olduğu gibi yine açık ara yetkili sendika olmuştur. Türkiye genelinde de resmi olmayan sonuçlara göre yine genel yetkili sendikayız" dedi.

Kaçak sondajlar için çözümünüz nedir? Kaçak sondajlar için çözümünüz nedir?

Öncelikle her türlü karalama ve iftira sağanağı altında kalmasına rağmen, üye olarak kendilerine destek veren tüm eğitim çalışanına teşekkür etiğini belirten Başkan Kılınç; “ Görev yaptıkları okul ve kurumlarda sendikamızı en iyi şekilde temsil eden, alanda gözümüz ve kulağımız olan okul ve kurum temsilcilerimize, ilçelerinde fedakarca çalışan, vaktini ve enerjisini inandığı davaya harcayan başta İlçe temsilcilerimiz olmak üzere tüm ilçe yönetimlerimize, bir buçuk yıldır birlikte görev yapmaktan gurur duyduğum, sendikamızı her alanda en iyi şekilde temsil eden, sendikamızın büyümesinde ve gelişmesinde öncülük eden il yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Diğer sendikalara da, üye kayıt ederek eğitim çalışanlarının sendikalılaşmalarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi olarak kuruluş amaçlarımız doğrultusunda başta eğitim çalışanları olmak üzere, ülkemize hizmet etmeye siz değerli üyelerimizden aldığımız güçle devam edeceğiz”  dedi.

Haber Merkezi

Editör: Özge Çelik