Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü tarafından “Temel Sanat Eğitimi Atölye Sergisi” ile “Tipografik İzler” isimli iki ayrı sergi düzenlendi.

Lastiği Patlayan Otomobil Kontrolden Çıktı Lastiği Patlayan Otomobil Kontrolden Çıktı

SDÜ GSF Sergi ve Fuaye Alanı’nda açılan “Temel Sanat Eğitimi Atölye Sergisi”nde 30 öğrencinin eserleri yer alıyor. Sergi hakkında bilgi veren Arş. Öğr. Dr. Hatice Köklü, “Dersimiz sanatın temel ögelerini içermektedir. Tasarım elemanları ve tasarım ilkelerinin öğretim esasları çerçevesinde uygulamalar yapılmıştır. Nokta çalışmaları ile başlayıp çizgi ile devam eden süreçten sonra ışık, gölge, form ve renk çalışmalarıyla uygulamalar gerçekleştirildi. Ayrıca farklı malzeme ve tema içeren uygulamalar da yer almaktadır. Deprem nedeniyle geçen yıl sergi yapılamadığı için birinci dönem Temel Sanat Eğitimi dersi uygulamaları da sergiye dâhil edildi.” dedi.

GSF Dekanlık Katında açılan “Tipografi Dersi Atölye Sergisi” hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Münire Yıldız da “Sergimizde, harf, sembol, rakam ve noktalama işaretleri gibi görsel ögelerle oluşturulan düzenlemelerin yer aldığı tipografik tasarımlar sergileniyor. Tasarımlar üretilirken teknolojik yazılımlar kullanıldı. Ayrıca el yazmaları ve tişört tasarımları için geleneksel yöntemler de tercih edildi.”

SDÜ Bülten

Editör: Özge Çelik