İl Müftüsü Biçer Tesettür Tarz Değil Farzdır İl Müftüsü Biçer Tesettür Tarz Değil Farzdır

Şehrin tanınmış esnaflarından Anadolu Mutfağı işletme sahibi Özgür Tunçbilek ve Konya Mutfağı sahibi Mehmet Turhan, fiyatlar nedeniyle esnaflara yönelik eleştirilere cevap verdiler. Başarılı işletmeciler, Isparta esnafının yılbaşında kendilerine sunulan fiyat tarifesinin altında satış yaptığını ve başka şehirlerde uygulanan kuver ücretlerinin Isparta’da alınmadığını belirttiler.

Türkiye’de yaşanan ekonomik dalgalanmalardan en çok etkilenen kesim iş dünyası oluyor. Özellikle küçük esnaf grubu, çaresizlik içerisinde çalışma hayatını sürdürmeye devam ederken, eleştirilerin odağında kalıyorlar.

Anadolu Mutfağı işletme sahibi Özgür Tunçbilek ve Konya Mutfağı sahibi Mehmet Turhan, “Lokantalarda maliyetlerin düşük olması için esnaf kendisinden feragat ederek ailecek çalışıyor” dediler.

Sosyal medyada boykot çağrılarına maruz kalan esnaflar, kendilerine sunulan tarife fiyatının altında satış yaptıklarını ve bu çağrılara anlam veremediklerini ifade ettiler. Özgür Tunçbilek ve Mehmet Turhan özetle şu açıklamayı yaptılar:

"Isparta esnafı salata ve ikramlıklardan para almıyor, başka illerde uygulanan kuver ücreti Isparta’da uygulanmıyor. Esnaf yine kendisinden feragat ederek servis ücreti almıyor. Ayrıca esnaf, kendi kazancından feragat ederek ürün bazında kampanyalar düzenliyor.

Isparta’da 26 Ocak 2024 tarihinde pastane ve restoranlara yeni fiyat tarifesi verilmesine rağmen esnaf yine kazancından feragat ediyor. Liste fiyatı 120 TL olan tek kıymalı pideyi 100 TL’ye, 250 TL olması gereken tek şiş köfteyi 200 TL’ye satıyor. Pilav 90 TL yerine 60 TL’den, yarım tavuk döner 60 TL’den, 120 TL olması gereken yarım et döneri ise 100 TL’den satıyor. Esnaflar, liste fiyatının oldukça altında satışlar yapıyor. Kamuoyunun bunu bilmesinde fayda var" dediler.

Haber Merkezi

Editör: Özge Çelik