Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü

Isparta’da özel bir fabrikada yıllarca bekçilik yaptıktan sonra emekli olan Altunay, boş vakitlerini geçirebilmek için hobi arayışına girdi. Altunay, Isparta Kaymakkapı Meydanı’nda banklarda otururken aç güvercinleri gören Altunay, kendi deyimiyle sevap olsun diye aç güvercinleri gördükten sonra kendi evinden bulgur getirerek beslemeye başladı. Altunay'ın bu hobisiyle birlikte Isparta Kaymakkapı Meydanı, İstanbul'un güvercinleri ile ünlü Eminönü meydanını aratmadı.

Bir güvercini beslerken diğeri derken beslediği güvercinler günden güne artan Altunay, bu işi her gün yapmaya başladı. Altunay, “Yalnızlığımı ve vaktimi geçirecek tek şey bu canlılara bakmak” dedi.

Her sabah kahvaltı yaptıktan sonra ilk iş olarak Isparta Kaymakkapı Meydanı’na gelen Altunay, aç olan güvercinleri besliyor. Zamanla Kaymakkapı Meydanı’nda Altunay sayesinde güvercinler artmaya başladı. Altunay, artan güvercinlerle birlikte yem parasının yetmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı. “Bu işte ilk başlarda 1 güvercin geliyordu. Bu zamanlar 2, 4, 6, şeklinde artmaya başladı. Şuanda Isparta’nın meydanında yüzlerce güvercin var. Bu güvercinler aslında çok korkan hayvanlar. Ama insanoğlunun onları beslediğini görünce artık kimseden kaçmıyorlar. Yanlarına giden bir kişi o güvercini ezse bile o güvercin artık buradan gitmez. Güvercinler daha da artacak. Burada insanlar gelip fotoğraflar çektiriyor. İstanbul’u aratmadık artık” ifadelerini kullandı.

“EMEKLİ MAAŞIM HER ZAMAN YEM ALMAYA YETMİYOR”

Son zamanlarda artan yem fiyatlarının mevcut emekli maaşını zorladığını belirten Altunay, “Ben emekliyim yem fiyatları ağır geliyor.  Bu güvercinler arttığı için daha fazla yem almak gerekiyor. Şöyle söyleyeyim. Gün geliyor güvercinler o kadar artıyor ki 100 bardaktan fazla yem almak zorunda kalıyorum. Bu da günlük 500 lirayı bulabiliyor. Bir de benim gibi güvercin beslemek isteyen vatandaşlar da var. Ben de bunun için yemleri satıcıdan alıp, kar gütmeden güvercin beslemek isteyen vatandaşlara tek tek satıyorum.” Şeklinde konuştu.

Haber/ Ali Rıza Cesur