Isparta'da son dönemde özellikle çocuklarda hızla artan gribal enfeksiyonlara bağlı rahatsızlıklar ağır seyretmeye ve hastaneye yatış oranlarını artırdı. Isparta'da görev yapan çocuk doktorları bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundu.

Isparta'da viral enfeksiyonlar yaygın olarak görülmeye başladı. Hem yetişkinler hem de çocuklar salgından büyük etkilendi. Yetişkinler hastalığı ayakta atlatırken, çocuklar da ise hastanelere yatış gün geçtikte artıyor. Isparta'da çocuk doktorları ise Barida Otel'de düzenlenen programda salgını gündeme getirdi.

Pandemi sonrası koronavirüs görülmezken, diğer viral enfeksiyonlar yaygın olarak görülmeye başladı. Maske ve el yıkama , kalabalık ortamda bulunmama gribal enfeksiyonların görülme oranını azaltmışken, bu önlemlerin bırakılması ile çocukların gribal enfeksiyon semptomları ile hastanelere başvuru sayıları hızla artış gösterdi. Gribal enfeksiyonlar erişkinlerde daha çok ayaktan atlatılırken çocuklarda enfeksiyon daha ağır seyretme ve hastane yatış oranları erişkin hastaya  göre daha yüksek oluyor.

EN ÇOK ŞİKAYET OLUNAN HASTALIKLAR

Ağır seyreden salgın çocuklarda halsizlik , iştahsızlık, burun akıntısı, öksürük, dirençli ateş, nefes darlığı  ve hırıltılı solunum şikayetlerine sebep oluyor. Bu salgının sebepleri ve hastaneye başvuran hastaların şikayetleri büyük oranda bu şekilde olduğu gözlemlendi.  

SALGIN OYUNU İPTAL ETTİRDİ

Isparta'da 12 Ocak'ta sahne alacak olan Yeşim Salkım'ın programı iptal edildi. Sebebi ise son dönemde artan salgın hastalıklar olarak açıklandı.

Tiyatroyu düzenleyen Nurettin Arkan açıklamasında; "Son zamanlarda görülen salgın grip hastalığı tiyatro etkinliklerini de sekteye uğrattı. 12 Ocak'ta sahnelenmesi beklenen oyunumuza tiyatroseverlerin bir çoğu kendisi yada aile bireylerinin hasta olması nedeniyle gelemeyince oyunumuzu iptal etmek zorunda kaldık. 24 Şubat ve 10 Mart tarihlerinde planladığımız diğer oyunlarımızda görüşmek dileğiyle"

Emekli Zam ve Refah Payı Gelişmeleri Merakla Bekleniyor Emekli Zam ve Refah Payı Gelişmeleri Merakla Bekleniyor