Geleneksel yöntemlerle bakır tepside pişirilen tel kadayıfRamazan ayının gelmesiyle vatandaşlar tarafından ilgi görmeye başladı. İftarlarda sofraları süsleyecek olan tel kadayıf, her bütçeye uygun olmasından dolayı iftarların vazgeçilmez tatlısı haline geldi. Isparta'da satışları aniden artan kadayın kilosu 30 liradan başlayıp 90 liraya kadar satılıyor. 

Isparta'da 38 yıldır kadayıf satışı yapan Mehmet Akif Can; "Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı. Tabiri caizse gariban tatlısı. Baklava gibi tatlıların fiyatları yükseldi. Halkın gücü yettiği kadar tüketiyor.  Bizim yaptığımız tatlı tamamen natürel, içeriğinde sadece un, su, başka hiçbir katkı maddesi yok. bunun şerbeti güzel olacak, yağda harmanlayacaksın, güzel döşeyeceksin, güzel kızartacaksın, sonrasında da afiyetle yiyeceksin. Bizim çoğu insanımız bunu bilmiyor ya şekerden çalıyor masrafları azaltmak için. Bu sefer de geliyor ki kadayıf yaptım hamur oldu. Zaten bizim sattığımız hamur. Biz zaten hamurunu satıyoruz bunun. Sen kendin becerir de dökersen güzel lezzetle yenir" dedi.

BU İŞ ATADAN GELİYOR

Can “Biz bu işi 3 nesildir yapıyoruz. Dedem 1919 doğumlu 1935 yılına geldiğinde Isparta’da ilk olarak tatlı satışına başladı. O devrin imkânlarına göre kendi usulüyle tatlılar yapıyordu. Ardından babam çocukluk yıllarında dedemden görerek mesleği öğrendi ve o da gençlik yıllarından yaşlanıncaya kadar Isparta halkına tatlı sattı. Ardından bu bayrağı ben devraldım. Ben de tıpkı dedem ve babam gibi çocukluk yıllarımda başladığım bu işi 38 yıldır yapıyorum” dedi.

ÖTV ve MTV Ödemeleri Geri İade Edilecek ÖTV ve MTV Ödemeleri Geri İade Edilecek

ISPARTA’YA EKMEK KADAYIFINI BİZ GETİRDİK

Can Ispartalıların severek yediği ekmek kadayıfını ilk olarak kendilerinin kente getirttiklerini belirterek “Biz tatlı işleri yaptığımız için sürekli olarak tatlıları araştırırız. O dönemde ilk defa karşılaştığımız ekmek kadayıfını çok sevdik. Halkın da seveceğini düşünerek ilk olarak Isparta’ya getirdik." ifadelerini kullandı

Haber/ Ali Rıza Cesur