Isparta’nın ulaşım yönlendirmelerinde yaşadığı levha sorunları yeniden gündemde. Daha önce defalarca, Sandıklı’ya gelinceye kadar Isparta adının yön tabelalarında yer almamasını haberleştirmiş, bu konuda kamuoyu oluşturmuştuk. Yıllar süren mücadelenin ardından ancak Gümüşgün Kavşağı’na “Isparta üzerinden Antalya” ibaresi eklenebilmişti.
Şimdi ise benzer bir kriz, yeni yapılan otogar üstgeçidinde karşımıza çıktı.
Üstgeçitte yer alan yön tabelalarında *Gönen, Burdur ve Ankara* ibareleri bulunurken, yıllardır kamuoyunda ve sürücüler arasında “*İstanbul Yolu” olarak bilinen bu güzergâhta **İstanbul ibaresinin yer almaması* dikkat çekti.
Sürücüler ve Ispartalılar haklı olarak soruyor:
Yıllarca İstanbul Yolu olarak bilinen bir güzergâhta İstanbul neden yok?
Bu durum sadece bir tabeladan ibaret değil. Şehirlerin ana ulaşım akslarında nasıl temsil edildiği, ekonomik, sosyal ve turistik algıyı da doğrudan etkiliyor. Isparta’nın adı ve yönü konusunda geçmişte yaşanan eksikliklerin benzeri bugün İstanbul ibaresinin olmamasıyla yeniden gündeme gelmiş durumda.
Yetkililerin, bu tabelaların hangi kriterlere göre hazırlandığını ve neden İstanbul’un dışarıda bırakıldığını açıklaması bekleniyor. Aksi halde Isparta, yıllardır mücadele ettiği “yok sayılma” algısıyla bir kez daha karşı karşıya kalacak gibi görünüyor.
Kamuoyunun beklentisi net:
Bu levha hatasının kısa sürede düzeltilmesi ve İstanbul ibaresinin de yön tabelalarında yerini alması.







