AFAD Gönüllüleri Dağcılık Eğitim Turizm Spor Yardımlaşma Derneği (AFADER) Genel Başkanı Mehmet Bilir, AFADER Genel Saymanı Mustafa Badur, AFADER Eğitmeni Adnan Tasar ve AFADER Eğirdir İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer'i makamında ziyaret etti. Görüşmede, taraflar ileriye dönük iş birliği ve ortak çalışma fırsatlarını değerlendirdi.

Bilir konuşmasında, "AFAD Gönüllüleri Dağcılık Eğitim Turizm Spor Yardımlaşma Derneğimiz 2021 Ağustos ayında ciğerlerimizin yandığı Orman yangınlarında kurulduk. Orman yangınlarında ekibimiz sekiz gün yirmi dört saat görev yaptılar. Yangında ilk temasta bulundular. Evlatlarımızın çalışmalarını gözden gelemezdik. Onlarında rızasıyla AFADER kuruldu. Bugün AFADER İl, İlçe ve Temsilcilik olmak üzere otuzyedi şubeye ulaştık. Asrın felaketi merkez üssü Kahramanmaraş Elbiistan olan Depremde ikinci gün görev başında olduk. Deprem bölgesinde kırk üç gün görev yaptık. Afader koordinesinde 120 kişilik ekip arkadaşlarımızla birlikte mücadele ettik. İlk görev yerimiz Gaziantep idi. Gece 01:30 sıralarında Sayın Koordinasyon Valimizin ricasıyla Nurdağı'na geçtik. Isparta'dan yola çıkan ikinci ve üçüncü ekibimizi Nurdağı'na yönlendirdik. Afader ekibinde, Doktor, İngilizce Tercüman, Arapça Tercüman, Demirci, Kaynakçı, İnşaatçı, Elektrikçi, Kadavracı, Hemşire ve Kurtarma ekibi mevcutlu olarak görev yaptık. Deprem bölgesinde çok geniş sahada kurtarma çalışmalarına katıldık. Halen bölgeden elimizi çekmiş değiliz.

AFADER Genel Merkezi Isparta ilimizde kurulmuş ve bugün ise SAV Belediye Başkanlığı ile Yerel Yönetimlerle Sivil Toplum Kuruluşları işbirliği çalışması hakkında UNDP tarafından finanse edilecek proje ortaklığı(paydaş) imzalanarak yürürlüğe geçirildi. Sav Kasabasındaki çalışmalarımıza devam ediyoruz.

AFADER Türkiye'de aktif olarak Kamu Yararına Hizmet Eden sivil toplum kuruluşudur. Tüzüğümüzün ikince madde b açirinci bendinde net olarak (Afad Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile koordineli çalışmalar sağlamak. Afad gönüllüleri ile birlikte eğitimler yapmak, yaptırmak, oluşabilecek her türlü Afetlere hazır olmak.) diye yazılıdır. Bizler Tüzüğümüze uygun çalışmalarımızı yaparak her türlü afete karşı ekibimizi canlı eğitimli tutmaya gayret ediyoruz.

Eğirdir İlçe Başkanlığımızın kurulması için Kurucu Başkan olarak Mustafa Çetinkaya üyemize yetki verilmiştir. Çok kısa zamanda resmi kayıtlarını tamamlayarak kuruluş tamamlanacaktır" dedi.

Başkan BİLİR, Özer'e Afader Şapka ve Yelek hediye etti.

Başkan Özer de “ziyaretinizden son derece memnun kaldık. Hoş geldiniz arkadaşlar. Yaşanan afetlerden ders çıkarmalıyız. Bu nedenle afetlere karşı özellikle depreme karşı dayanıklı yapılar inşa etmemliyiz. Belediye bünyesinde afetlere karşı bizleri hazır halde tutacak, her türlü tedbirleri alacak müdürlüğümüzü oluşturacağız. Ne kadar hazır olursak yaşanan afetleri o kadar az veya hiç kayıplar yaşamadan atlatacağız. Yuvalar yıkılmayacak, ocaklar sönmeyecek.  AFADER'in çalışmalarını kutluyoruz. Bizden bir talebiniz olmamakta. Sizlerle neden çalışmayalım. İlerleyen zamanlarda birlikte yollarımız kesişecektir” dedi.

Isparta'da Yol Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü Isparta'da Yol Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü

AFADER yönetimi Başkan Özer'e misafirperverliğiniz nedeniyle teşekkür ederiz diyerek makamdan ayrılarak Isparta'ya dönüş yapıldı.

Haber Merkezi

Editör: Özge Çelik