Süleyman Demirel Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanlığı tarafından Doğu Yerleşkesi Merkezi Derslikler binasında “Enformatik Laboratuvarları ve 7/24 Çalışma Alanları” oluşturuldu.

Çalışma salonunun açılış törenine üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Gençtürk ile Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Tabur, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Arklan, Enformatik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Veli Çapalı ve çok sayıda akademik-idari personel katıldı. 

3 sınıf ve 250 bilgisayardan oluşan Enformatik Laboratuvarları ve 7/24 Çalışma Alanı hakkında bilgi veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, laboratuvarın herkesin yararlanabileceği nitelikte son teknoloji ile donatıldığını ifade etti. Bilişimin önem kazandığı günümüzde öğrencilerin bilgiye kolaylıkla ulaşması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Saltan, şunları kaydetti: “Bu amaçla üniversitemizde laboratuvarları oluşturduk. Laboratuvarların bir tanesinde Eğitim Fakültesi için özel imkânlar bulunuyor. Öğrencilerimiz burada eğitim geliştirme materyalleri konusunda çalışabilirler. Öğrenciler günümüzde sürekli yenilik istiyor. Yeni öğrenme yöntemleri bekliyorlar.  Üniversite olarak yeni materyaller geliştirmemiz lazım. Gençlerimizin öğrenme şekillerine uygun yöntemler bulmamız gerekiyor. Eğitim Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri bu alanı rahatlıkla kullanarak diğer bölümlere de ilham kaynağı olabilirler. Bunun yanında hem doğu yerleşkesinde hem de batı yerleşkesinde 7/24 çalışma alanları oluşturduk. Öğrencilerimiz bu alanlarda bilgisayarlarını alıp gelip rahatlıkla çalışabilirler.”

Sütçüler'de Toplu Sünnet Şöleni Sütçüler'de Toplu Sünnet Şöleni

Kaynak: SDÜ Bülten