İşte zamlı tarifeden satılacak olan sigaraların yeni fiyatları:

Son dönemde pek çok alanda yaşanan zamlar vatandaşın bütçesini zorlamaya devam ediyor. Özellikle sigara fiyatlarına gelen zamlar dikkat çekiyor. Sık sık yapılan zamlara alışan vatandaşlar, Temmuz ayında beklenen büyük zamla birlikte ceplerindeki yükün daha da artacağını düşünüyor. Kısa süre önce sigara fiyatlarına yapılan 3 TL'lik zam, birçok markanın fiyatlarını artırmasına neden olmuştu. Ancak uzmanlar, asıl zammın henüz gelmediğini ve Temmuz ayında yapılacak yeni zamla en ucuz sigaranın 66 TL'den satılacağını öngörüyor.

Isparta Gökkubbe’de Otomotiv Dünyası Buluştu Isparta Gökkubbe’de Otomotiv Dünyası Buluştu

Ocak ve Temmuz aylarında güncellenen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), sigara ve alkollü ürünlerdeki fiyatların doğrudan artmasına neden oluyor. Yılın ilk beş ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yüzde 17,87 olarak açıklanmışken, uzmanlar yılın ikinci yarısında ÜFE artışının yüzde 20'nin üzerinde olmasını ve bu durumun sigara fiyatlarının fırlamasına neden olacağını tahmin ediyor.

Mevcut durumda, sigara üzerinden alınan maktu vergi paket başına 1.4249 TL iken, bu 20 sigaralık bir pakette toplamda 28,5 TL'ye denk geliyor. Eğer yüzde 20'lik bir vergi artışı gerçekleşirse, bu rakam 34,2 TL'ye çıkacak. Ayrıca, mevcut ek maktu vergi 4,8 TL iken, yüzde 20'lik bir artış sonrası 5,8 TL'ye ulaşacak.

Kaynak: Haber Merkezi