Isparta Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı iş birliğiyle yapımı sağlanan ve imzalanan protokol kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devri yapılan Şehit Burhan Açıkkol İlkokul ve Ortaokulu Kapalı Spor Salonu gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılışa Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, AK Parti Genel Başkanvekili Yardımcısı, Isparta eski Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti MKYK Üyesi Betül Altınsoy, şehit Burhan Açıkkol’un ailesi, protokol üyeleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Açılışta konuşan Sidre Mahallesi Muhtarı Hacer İnci Özbey, kapalı spor salonunu okula kazandıran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, öğrenci ve gençlere yönelik yaptıkları yatırımların ne kadar önemli olduğundan bahsetti. Gençlerin sporla ilgilenmelerini istediklerine değinen Başkan Başdeğirmen, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim’ sözünden yola çıkarak bu tesislerin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu tesisler devletimizin imkanlarıyla yapılıyor. Devletimiz büyük bir devlet. Bazen belediye olarak da bizlere vazife düşebiliyor. İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Kapalı Spor Salonunu birkaç gün önce açmıştık. İkinci kapalı spor salonunu da Isparta Belediyesi olarak hizmete sunuyoruz. Göreve geldikten sonra 3 kapalı spor salonu yaptık. Birini belediyemiz bünyesinde tutuyoruz, ikisini de okullarımıza hediye ettik” dedi.

Yeni dönemde de spor tesislerini işbirliği içerisinde şehre ve okullara kazandırmak istediklerine değinen Başkan Başdeğirmen, “Önceki dönem milletvekillerimiz Süreyya Sadi Bilgiç Bey, Recep Özel Bey, Milletvekillerimiz Mehmet Uğur Gökgöz Bey ve Osman Zabun Bey ile tüm daire müdürlerimizle işbirliği halinde hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Yapılan çalışmalarda Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Spor Toto Teşkilat Başkanımız bize çok büyük destekler verdi. 3 yıl içerisinde 2 tane UEFA standartlarında saha yaptık. Kapalı spor salonumuzun yanında Fatih Spor Kampüsü içerisine yarı olimpik yüzme havuzu yaptık. Yanına da amatör sporcu evi inşa ediyoruz. Onun yanında Türkiye’ye örnek olan Engelsiz Gençlik Yaşam Merkezini yapıyoruz. 22 semt sahası yaptık. Spor her şeyin önünde. Eğer bunları yapmazsak çocuklarımız telefon, tablet ve internetten kurtulamaz. Geleceğimizin en kötü bağımlılıklarından birisi teknoloji bağımlılığı. Biz çocuklarımızı bu bağımlılıktan kurtaramazsak gelecekte o çocuklardan çok fazla bir beklentimiz olamaz. Çocukların elinden tableti aldığınızda ‘ben ne yapacağım şimdi’ dediğinde yaptığımız spor tesislerini gösterebilirsiniz. Ama bunlar olmasaydı elinden tableti alınca yapacak bir şey olmazsa tekrar o tableti geri vermek zorunda kalabilirdiniz. Biz bunlardan çocuklarımızı kurtarmaya çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımızla görüştük, şehrimize 10 semt sahası daha yapacağız. Onlarla şehrimizin her yerini spor alanlarıyla dolduracağız” şeklinde konuştu.

Okula adı verilen Şehit Burhan Açıkkol’u da rahmetle andıklarını belirten Başkan Başdeğirmen, “Okulumuz bizim rahat yaşayabilmemiz, mutlu ve huzurlu olabilmemiz için sınırlarımızın korunması için mücadele veren şehidimiz Burhan Açıkkol adına yapılması bizim için büyük bir şeref ve onurdur. Şehidimizin ailesi aramızda Rabbim kendilerine sabır versin” ifadelerinde bulundu.

Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde

AK Parti Genel Başkanvekili Yardımcısı, Isparta eski Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de devlet kurumlarıyla belediyenin işbirliği içerisinde pozitif enerji oluşturabilmenin en güzel örneklerini sergileyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i tebrik etti. Bilgiç, “Başkanım çok güzel işler yapıyorsunuz. Allah yolunuzu açık etsin. Önümüzdeki dönemlerde de çok güzel işlere imza atarak bu işi sürdüreceksiniz. Hizmette devamlılık esastır. Geçen seçimde başkanımıza ‘burada 16 yıl milletvekilliği yaptım, milletvekilini kimse hatırlamaz. Ama siz güzel bir belediye başkanlığı yaparsanız Isparta’ya büstünüzü dikerler’ demiştim. İnşallah o yolda ilerliyor. En önemli mesele de belediye tarafından başlatılan hizmetlerin hiçbirinin akamete uğratılmadan sonlandırılmasıdır. ‘Sadece ITKM’yi bitir büstünü dikmeye yeter’ demiştim. Otogarı da açma noktasına geldik. Kendisinin yaptığı bir dünya hizmete de şahit olduk. Kendisine hizmetleri ve emekleri için teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Bilgiç, mahalleleri spor tesisleriyle buluşturan Başkan Başdeğirmen’i takdir ettiğini söyledi.

Isparta Valisi Aydın Baruş da şehitlerimizin bizlere kutsal bir emanet olduğunu belirterek, “Bu topraklarımızın her bir karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş durumda. Onun için bize kutsal emanet. Bu vesileyle önce vatan, millet, sonra ana, baba, yar diyen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm gazilerimize rahmet diliyor aramızda olanları saygıyla selamlıyorum. Ülkemizin bağımsızlığını korumak, topraklarımızın bütünlüğünü muhafaza etmek için bu ülkenin şerefine yakışır evlatlar yetiştirmek zorundayız. Bu evlatlarımızı sadece fikir olarak değil fizik olarak da iyi yetiştirmek zorundayız. Fiziken ve ruhen tam yetişmiş nesiller bizim geleceğimizin teminatı olacaktır. Yavrularımız bu ülkenin geleceği. Şehitlerini unutmayan nesiller bu ülkeye göz dikecek hainlere karşı her zaman en büyük teminatımızdır. Açılışını yaptığımız spor salonumuz ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize hizmet verecek. Ayrıca mahallemizde spor yapmak isteyen gençlerimize de hizmet sunacak. Burada Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’in çok büyük emekleri var. Böyle yararlı eserlerin ortaya çıkması şehirdeki tüm güçlerin el ele vermesiyle mümkün. Çok şükür bunu Isparta’da her gün gerçekleştiriyoruz. Devlet kurumları ve belediye başkanımızla Isparta’nın evlatlarının daha güzel hizmetlere kavuşması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Şehit Burhan Açıkkol İlkokul ve Ortaokulu Kapalı Spor Salonunun açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından protokol üyeleri kapalı spor salonunda incelemelerde bulunarak basketbol ve voleybol atışı yaptı.

Belediye Bülten