2024 yılı itibarıyla pek çok trafik cezasına güncelleme geldi. Bu cezalar arasında da ehliyetsiz araç kullanma cezası dikkat çekiyor. İnternetten araştırma yapanlar için ehliyetsiz trafiğe çıkmanın cezası ve güncel trafik cezaları…

Trafikte ehliyetine çeşitli sebeplerden el konulan kişiler kadar 18 yaşının altındaki sürücüler de pek çok kazaya sebep olabiliyor. Trafikte bu durumun önüne geçebilmek adına bu tür durumlar için yüklü miktarlarda cezalar kesiliyor.

EHLİYETSİZ ARAÇ KULLANMA CEZASI 2024

Isparta Valiliği Boğulmaları Önlemek Amacıyla Karar Aldı Isparta Valiliği Boğulmaları Önlemek Amacıyla Karar Aldı

Ehliyetsiz araç kullanma cezası duruma göre farklılık gösterebiliyor. Şöyle ki aracın sahibi aracı ehliyetsiz olarak kullanıyorsa ve bu durum ekipler tarafından tespit edilmişse bu durumun bedeli 12.978 TL olarak belirlenmişti. Erken ödeme durumunda yüzde 25 indirim söz konusu olacaktır.

Ancak kişi ehliyetsiz olmasının yanı sıra kendi aracını kullanmıyorsa bu durumda kesilen ceza miktarı 2 katına çıkabilir.

EHLİYETE EL KONULABİLİR

Diğer yandan kişi bu durum birden fazla defa tekrarlamışsa da cezalar bu duruma göre artış gösterebilmektedir. Bu durumlarda cezalar sadece para olarak değil, ceza puanında eksi ya da ehliyete kısa süreliğine el koyma gibi durumlarla da ortaya çıkabilmektedir.

Devletin uygulamış olduğu bu uygulama, aslında trafiğe çıkan sürücüleri daha dikkatli olmaya itmektedir. Sürücüler kurallara uyarak trafiğe çıktıklarında karışacakları olası trafik kazalarının sayıları azalacaktır. Sizler de trafiğe çıkarken ehliyet belgenizin yanı sıra ruhsat vb. evraklarınızı yanınıza almayı unutmayın.

Haber Merkezi

Editör: Özge Çelik