İstanbul'dan eşiyle birlikte döndükten sonra eşini kaybaeden Balcı, kendisini Yayla hayatına adayarak, kısa sürede Isparta'nın Sütçüler ilçesinde kalmaya karar verdi ve geri dönmek istemedi.

Trafik Sigortası Primlerinde Yeni Dönem Başladı Trafik Sigortası Primlerinde Yeni Dönem Başladı

Kendisinin de zaten Yörük kültüründen geldiğini belirten Balcı, bu yemekleri ve baharatları yüz yıllardır ailesinin yaptığını belirtti. Balcı, yapıp sattığı bu geleneksel ürünleri sadece Isparta sınırlarından dışarı taşırarak, sosyal medya yoluyla Sütçüler’den Türkiye’nin birçok yerine gönderiyor.

Emekli olduktan sonra tamamiyle yayla hayatına kendisini adayan Balcı, uzun yıllar İstanbul’da yaşamasına rağmen bu hayata çabucak adapte olduğunu belirtiyor. Balcı, “Benim atalarım Yörük, yaylalar bizim kanımızı çeker” dedi.

Balcı tamamiyle Yörük kültüründen esinlenerek ve büyüklerinden öğrendiklerini hiç değiştirmeden aynı şekilde yaptığını belirterek, sosyal medya hesaplarında satışa sunuyor. Yaptığı kendine özgü bu ürünler kısa zamanda vatandaşın dikkatini çekerek, talep oluşturuyor. Balcı, özellikle tarhana yapım zamanında daha yapılmadan siparişlerinin tükendiğini belirtti. Balcı, “Tarhana sezonu geldiği zaman herkes bana birden ulaşmaya çalışıyor. Ben bu işi sosyal medya hesabımdan duyurdum. Ayrıca bu ürünler Yörük usulü yaptığım için birçok kuruluştan plaket aldım. Geleneksel kültürü yaşatıyorum diye” dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur