Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Isparta Şubesi  Yönetim Kurulu Öğretmenevi’nde iftar yemeği düzenledi. Dün akşam gerçekleşen programa yoğun katılım gözlenirken, iftar öncesi davetlilere hitaben kısa bir açılış konuşmasında bulunan Başkan Ecz.Ayfer Türkan şu ifadelerde bulundu:

‘’Değerli konuklarımız son yıllarda üst üste gelen felaketler nedeniyle çok üzüldük, çok yorulduk, çok yıprandık. Bu iftar yemeğini de dayanışma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik amacıyla düzenledik. Bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederiz.
Ne güçlü bir milletiz ki böylesi zor günlerde çabucak organize olup, yaralarımızı birlikte sarabiliyoruz. 6 Şubat depreminde de herkes kendi çapında bir şekilde  elinden geleni yaptı ve yapmaya da devam etmekte. Biz de dernek olarak bütçemizin el verdiği ölçüde maddi ve manevi olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Öncelikle bursiyer sayımızı artırdık. Bu yıl depremden etkilenen öğrencilerimizle birlikte toplam 26 üniversiteli kızımıza burs sağlıyoruz. Bunu sizler gibi yardımsever değerli bağışçılarımız sayesinde başarıyoruz.
Kıymetli misafirlerimiz biliyorsunuz önümüzde önemli bir seçim var. Bu seçimlerde kadın aday adaylarımız eski seçim dönemlerine göre oldukça fazla. Bunun oylarımıza da yansımasını ve mecliste daha fazla kadın milletvekili görmeyi diliyoruz. Mademki ülke nüfusumuzun yarısı kadın, mecliste de eşit temsil istiyoruz. Bu seçimlerde derneğimizden de çok değerli  2 üyemiz milletvekili aday adayı. Birazdan kendilerini tanıtmalarını isteyeceğim. Tekrar hepinize teşekkür ediyorum, afiyet olsun.’’

Küçükbaş Hayvancılıkta Üreticiye Faiz İndirimli Kredi Küçükbaş Hayvancılıkta Üreticiye Faiz İndirimli Kredi

Başkan Türkan’ın konuşmasının ardından söz alarak, haklarında kısa birer tanıtımda bulunan milletvekili aday  adayları Prof. Dr. Aynur Medine Şahin ve Prof.Dr. Nermin Karahan seçildikleri taktirde mecliste kadın haklarının savunucusu  olacakları şeklinde ifadelerde bulundular. Elif AKGÜL