Bayraktar, şubat ayındaki verilere göre limonun fiyatındaki değişimin öne çıktığını ifade etti. Limon, yüzde 634,4'lük bir farkla listenin başında yer alırken, onu yüzde 572,2 ile portakal, yüzde 340,1 ile kuru incir ve yüzde 259,3 ile kabak takip etti.

Vali Aydın Baruş’tan 23 Nisan mesajı Vali Aydın Baruş’tan 23 Nisan mesajı

Üretici ile market arasındaki bu farkların dikkat çekici boyutlarda olduğunu belirten Bayraktar, "Üretici fiyatına göre markette limonun 7,3 kat, portakalın 6,7 kat, kuru incirin 4,4 kat, kabağın ise 3,6 kat fazlaya satıldığını gözlemledik" dedi. Buna göre, üreticiden 2 lira 50 kuruşa alınan bir limonun markette 18 lira 36 kuruşa, 3 lira 50 kuruşa alınan bir portakalın 23 lira 53 kuruşa, 115 liraya alınan bir kuru incirin ise 506 lira 20 kuruşa satıldığını belirtti.

Bayraktar ayrıca, şubat ayında üretici fiyatlarında da değişimler olduğunu aktardı. 32 üründen 17'sinde fiyat artışı, 8'inde düşüş görülürken, 7 üründe fiyatların değişmediğini belirtti. "Üreticide en fazla fiyat düşüşü yüzde 41,4 ile kabakta görüldü" diyen Bayraktar, "Kabaktaki fiyat düşüşünü yüzde 34,7 ile limon, yüzde 18,4 ile yumurta, yüzde 18,1 ile havuç ve yüzde 17,2 ile salatalık takip etti" şeklinde konuştu. Ayrıca, üreticide en fazla fiyat artışının yüzde 67,3 ile kuru soğanda olduğunu belirten Bayraktar, "Kuru soğandaki fiyat artışını yüzde 39,5 ile sivri biber, yüzde 29,7 ile kuzu eti, yüzde 21,9 ile yeşil soğan ve yüzde 20,6 ile patlıcan takip etti" şeklinde bilgi verdi