Bakan Şimşek, ZAS'ın kapsamının genişletilmesiyle ilgili olarak, sel, heyelan, fırtına, dolu, çığ ve orman yangını gibi afetlerin de sigorta teminatına dahil edilmesinin gündemde olduğunu söyledi.

'HEDEFİMİZ HAZİRAN SONU DEVREYE ALINMASI'

Şimşek, açıklamasında şunları kaydetti: "Mevcut durumda zorunlu deprem sigortasıyla köy alanlarına teminat sunulmazken, Zorunlu Afet Sigortası ile kapsama eklenen doğal afetlerin yapısı gereği köy alanları da kapsama alındı. Hedefimiz, ZAS'ın haziran sonu itibarıyla devreye alınmasıdır."

Mimarlar aşure  etkinliğinde buluştu Mimarlar aşure etkinliğinde buluştu

'DOĞAL KAYNAKLI AFETLER DE DAHİL EDİLİYOR'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda da konuyla ilgili detaylar verdi: "Zorunlu afet sigortasını haziran sonu itibarıyla devreye alıyoruz. Depremin yanı sıra diğer doğa kaynaklı afetler de sigorta teminatına dahil ediliyor. Deprem için binalar, diğer afetler için binalar ve taşınır mallar teminat altına alınırken, köy alanları da kapsama alınıyor."

Bakan Şimşek'in açıklamaları, Zorunlu Afet Sigortası'nın kapsamının genişletilmesiyle birlikte, vatandaşların daha geniş bir koruma altına alınacağını gösteriyor. Bu adım, doğal afetlerden etkilenen bölgelerdeki halkın daha fazla güvencede olmasını sağlayacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ