Valilik İl Binasında Vali Aydın Baruş başkanlığında yapılan toplantıya İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak ve İl Jandarma Komutanı İlker Şimşek katıldı. Vali Baruş, Ramazan Bayramı tatili sebebiyle alınan güvenlik tedbirleri konusunda açıklamalarda bulundu.

TEDBİRLER 15 NİSAN’A KADAR DEVAM EDECEK

Tatil süresinin uzunluğu nedeniyle özellikle trafik anlamında önemli bir hareketlenme olduğunun altına çizen Vali Baruş; “Birçok vatandaşımız bayram iznini, tatilini memleketinde geçirmek üzere şehirlerarası yollara çıktı. Bu münasebetle de özellikle bayram tatili süresince alınacak trafik tedbirleri büyük önem kazanıyor. Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı tatilini, huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak maksadıyla Isparta olarak emniyet tedbirleriyle denetim faaliyetleri yoğun bir şekilde icra edilmektedir. Bu tedbirler 5 Nisan’dan itibaren başladı. 15 Nisan’a kadar da devam edecek” dedi.

TOPLAM BİN 200 POLİS GÖREV ALACAK

İl Emniyet Müdürlüğü’nün emniyet ve trafik tedbirleri kapsamında 35 asayiş ekibi, 37 trafik ekibi, 2 dron, 90 yaya devriye ekibi, toplam Bin 200 civarında personeli ile bayram tatili süresince görevlendirildiğini açıklayan Vali Baruş; “Asayiş tedbirleri kapsamında da vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaret ettiği; mezarlıklar, AVM’ler ve çarşı merkezinde hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık ve diğer suçların önlenmesine yönelik olarak bayram öncesi günlerde otogar içi ve çevresi, Iyaş AVM çevresi, Centrum Garden çevresi, kafeler bölgesi, Üzüm Çarşısı, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı, Meydan AVM çevresinde 13.00 ile 22.00 saatleri arasında34 yaya devriye personeli planlandı. Bu devriyelerimiz halen görev yapmaktalar. Bayram Namazı tedbirleri kapsamında da bayram günü vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunabileceği değerlendirilen 10 cami çevresinde de 10 emniyet ekibi görevlendirildi” diye konuştu

Isparta’da ilk kez erkek berberlere yönelik eğitim programı Isparta’da ilk kez erkek berberlere yönelik eğitim programı

HALKIN YOĞUN OLDUĞU BÖLGELERDE GÖREVLENDİRİLDİLER

Emniyet ve trafik tedbirleri kapsamında 09-12 Nisan tarihlerinde il merkezinde halkın yoğun olduğu günlerde Kaymakkapı Meydanı, Bolat Kavşağı, Mimar Sinan Caddesi, Hükümet Caddesi, 6 Mart Caddesi, Meydan AVM çevresi, Iyaş, otogar çevresi, kafeler bölgesi, Çayboyu, Ayazmana, Gökçay gibi vatandaşların bayram tatili boyunca yoğun olarak bulunabileceği yerlerde 18 emniyet ekibi görevlendirildi.

Yine trafik tedbirleri kapsamında 96’sı genel hizmet personeli olmak üzere, 189’u ise trafik personeli olmak üzere 285 toplam personel ve 37 trafik ekibinin görev yapması planlandığını açıklayan Vali Baruş; “Bu trafik denetimleri sırasında emniyet kemeri, modifiye araçlar yani vatandaşımıza donanımlarıyla rahatsızlık veren ve ses yapan değiştirilmiş araçlar, motosikletler ve alkollü araç kullanan sürücülere yönelik olarak; araç trafiğinin yoğun olduğu bölge ve güzergahlarda denetim ve şok uygulamalar planlandı. Bayram tatili boyunca araç, sürücü ve denetim sayıları diğer bayram tatil günlerine göre en az 2 katına çıkarılacak. Böylece yoğun bir denetim yapılması sağlanacaktır. Trafik tedbirleri kapsamında yine 2 adet dron ile bayram tatili süresince karayolları ve kavşaklarda havada trafik denetimi yapılacaktır. Bayram öncesi ve bayramın son günlerinde otobüs terminallerinden giriş ve çıkış yapan otobüslerde yolculara ve sürücülere emniyet kemeri takmaları konusunda bilgilendirme çalışması yapılacaktır. Bayram tatili süresince kazaların yoğun olduğu noktalarda yine mobil radar araçlarıyla hız kontrollerine devam edilecektir. KGYS kameraları, trafik denetimde etkin olarak bu denetimler sırasında kullanılarak, şehrin ana arter ve kavşaklarında yoğun denetim yapılacaktır. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar üzerinde güzergah ve uygulama noktalarında da sıkı denetimler gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.

JANDARMA SAHADA

İl Jandarma Komutanlığı’mız tarafından önleyici kolluk faaliyetleri kapsamında asayiş timlerince 650 önleyici kolluk devriyesi, sivil unsurlarca 30 istikbari faaliyet, yol kontrol noktalarında 8 patlayıcı madde ve narkotik madde arama ve kontrol faaliyeti olmak üzere tatil süresince 687 faaliyet planlandığını kaydeden Vali Baruş; “Söz konusu faaliyetlerde günlük ortalama 292 jandarma personeli görev yapacaktır. Faaliyetlerde günlük ortalama 56 araç ve 3 dron kullanılacaktır. Yol kontrol ve arama faaliyetlerinde 2 daimi yol kontrol ve arama noktasında 24 saat esasına göre kontrol ve arama faaliyetlerine devam edilecektir. Trafik denetimi faaliyetleri kapsamında ise 16 trafik Jandarması Timi marifetiyle başta radar ve hız denetimi olmak üzere sabit ve seyir haline tatil süresince 148 denetim faaliyeti icra edilecektir. Bu faaliyetlerde ise günlük ortalama 45 personel ve 15 araç görev yapacaktır. Aldığımız tedbirlerle birlikte bayram tatilinin huzur ve asayiş içerisinde geçmesini temenni ediyoruz. Vatandaşlarımız hiç tereddüt etmeden tatillerini, izinlerini kullanmak istedikleri alanda vakitlerini geçirebilirler. Biz gerekli güvenlik ve trafik tedbirlerini aldık. Burada önemli olan vatandaşlarımızın kendi üzerlerine düşen sorumluluk bilincinin gereği olarak trafik kurallarına uymaları ve toplumsal kuralları da çiğnemeden bu tatil günlerini güzel ve eğlenceli bir şekilde geçirmeleridir” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Merkezi