Kültür-sanat aktiviteleri Isparta'yı şenlendirmeye devam ediyor. 

Nisan ayının ilk haftasını geride bırakırken Isparta'ya gelen tiyatrolardan haberdar olmamak olmaz. 

Her Şey Bedava 

Oyuncuları arasında Yasemin Yalçın, İlyas İlbey, Cenk Tunalı, Eylül İlbey, Sertaç Akkaya'nın bulunduğu ekip Fisun Demirel'in çevirisini yaptığı oyunu sergilemek için Isparta'ya geliyor. İlyas İlbey'in yönettiği 2 saatlik oyunun konusu iki işçi ailesinin, gündelik yaşamları dışında gelişen olaylar karşısında, birbirlerine ve sisteme karşı verdikleri mücadelenin komedisini anlatıyor. 

Sürekli yükselen hayat pahalılığı karşısında varoşlarda yaşayan çocuklar, yaşlılar, kadınlar, işçiler, fiyatların zamlanmasına karşı hep birlikte eski fiyatlar üzerinden alışveriş yapmaya karar veriyorlar ve ''Ödenmeyecek! Ödemiyoruz! Her şey bedava'' diyerek süpermarketteki yiyeceklere el koyuyorlar. Polis tarafından kuşatılan bir mahalle, kovalayan polisler, kaçan insanlar, aranan evler, saklanmaya çalışılan yiyecekler.Sistemi eleştiren fakat aynı zamanda sistemin kurallarını savunan bir koca karşısında, kalkıştığı eylemi savunabilmek için türlü oyunlara girişen bir kadın ve soluksuz bir kovalamacayı anlatan oyun; Isparta Belediyesi Kültür Merkezi'nde sergilenecek. 

Isparta’da ilginç anlar.. Yılanla böyle poz verdi Isparta’da ilginç anlar.. Yılanla böyle poz verdi

Perde - Doğaçlama Gösteri

Isparta'nın tek özel tiyatrosu olma özelliği taşıyan Tiyatro Tulûat, güncel sorunları seyirciden aldığı yönergelerle, eğlenceli bir şekilde sahneye taşıyan tiyatro sporunu "Perde" gösterisiyle yapıyor. "Kavuklu" grubu ve "Pişekâr" grubunun arasındaki çekişmeyi sahneye yansıtacak olan oyuncuların aldığı alkışlar kazananı belirliyor. Sezer Aslan'ın hem oynayıp hem koordine edeceği oyunda, Ayten Kahraman, Cemre ÇalapNehir İleri, Mine Körİlknur Aydemir ve Rümeysa Ural oyuncu olarak bulunuyor. Doğaçlama gösteri, Isparta Gramofon Sanat & Cafe'de 15 Nisan Cumartesi günü, saat 21:00'da başlayacak. 

Piknik Sepeti

Deniz Nida Şener'in yazdığı, Ahmet Çevik'in yönetmenliğini yaptığı ve ünlü sanatçıların Isparta sahnesinde olacağı bir diğer gösteri ise Piknik Sepeti. Piknik esnasında tanışan ve birbirinden tamamen farklı olan iki aile, şaşırtıcı şekilde hiç ortak nokta bulunmadan yakınlık geliştirir ancak beklenmedik birinin dahil olmasıyla olayların sarpa sarmasını anlatan komedi oyunu, tiyatronun kurucusu sanatçı Ahmet Çevik'in deyimiyle sizi gülmeye doyuracak hatta tekrar tekrar izlemek isteyeceksiniz. 

Sinan Bengier, Ahmet Çevik, Yelda Alp, Seval Tufan, Cengiz Güleryüz ve Serhan Atak gibi ünlü sanatçıların performans sergileyeceği oyun 26 Nisan Çarşamba günü, saat Isparta Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.