SGK ve BAĞ-KUR'lu çalışanlar için getirilen 3600, 4500 ve 5400 prim günü ile emeklilik imkanı, pek çok kişi için emeklilik planlarını hızlandırmayı sağlayacak gibi görünüyor. Meclis'e sunulan detaylar ve torba yasadaki teklifin kabul edilmesiyle birlikte, bu düzenlemelerin tam anlamıyla nasıl işleyeceği ve kimleri kapsayacağı daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

Özellikle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasıyla ilgili atılan adımlar, bu düzenlemelerin önemli bir parçasını oluşturuyor. 3600 prim günüyle SGK'ya kayıtlı olanlar için kadınlar 50, erkekler ise 55 yaşında emekli olabilecekler. Bu yeni düzenleme, kısmi emeklilik formülüyle emekli olanların da en düşük maaş olan 7.500 TL'ye kadar alabilecekleri bir maaş imkanı sunuyor.

Motosikletten Düşen Sürücü Ayağından Yaralandı Motosikletten Düşen Sürücü Ayağından Yaralandı

Ayrıca, kısmi emeklilik için belirlenen koşullar ve kademeli emeklilik beklentisi de göz önünde bulundurulmalı. Belirli tarihler arasında çalışmaya başlayanlar için emeklilik yaşlarında düşüş yaşanacak olması, emeklilik planlarını yapacak olanlar için önemli bir faktör haline geliyor. Bu düzenlemelerin tam olarak yasalaşması ve detaylarının netleşmesi, çalışanlar için büyük önem taşıyor ve yakından takip edilmelidir