Nisan Ayında Marketlerde En Çok O Zamlandı Nisan Ayında Marketlerde En Çok O Zamlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı onayı ile Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek olan PEYK Serüven Yarışması için gerekli görüşmeler geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. 

TRT Belgesel "Doğadaki İnsan" programı Serdar KILIÇ sunumuyla gerçekleşecek olan yarışma Isparta'da gerçekleştirilecek. 

26-30 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek 17-25 yaş grubunun katılacağı doğa şartları mücadelesi ile geçen yaklaşık 240 kilometre parkurluk yarışma Şarkikaraağaç'tan başlayacak ve Eğirdir'de son bulacak. 

Türkiye'nin değişik illerinden katılım sağlayan 12 takımdan oluşan 60 sporcu, zorlu doğa şartları mücadelesi içinde başlangıç noktasından bitişe kadar 3 günlük bir süre içerisinde parkuru tamamlamaya çalışacak.

12 takımın bulunduğu bu yarışma ise yedi kategoriden oluşuyor. Kano, doğada koşu ve yürüme, bisiklet disiplinleri gibi kategorilerin bulunduğu yarışmalara başlandı. 

SIKI KURALLAR VAR

Yarışmaya katılan sporcuların birbirlerinden 40 metreden fazla uzaklaşmalarını yasaklayarak takım halinde hareket etmeye teşvik eden yarışta, takımlarda kadın erkek eşitliği de sağlanmış durumda. Ayrıca yeşil yarışma olarak ortaya çıkan bu organizasyonda yarışmacılar bulundukları doğal ortamlara kesinlikle çöp bırakmıyor. Rotalarından insan geçmemiş gibi geride bırakmaları gereken bir düzen var. Eğer kurallara uyulmazsa ceza puanı alıyorlar ya da direkt eleniyorlar. 

Isparta'nın tanıtımının da yapıldığı bu yarışma programı ile ilgili görüntüleri, yarışmacıların görüntülerini televizyonda yayınlanmadan Serdar KILIÇ'ın sosyal medya hesaplarında ufak kesitler halinde bulabilirsiniz.