Karton Koli Fiyatlarını Duyan Vatandaş Sitem Etti Karton Koli Fiyatlarını Duyan Vatandaş Sitem Etti

Yeni yıl ile birlikte trafik sigortalarında önemli değişikliklere hazırlanılıyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) eski Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, altyapı hazırlıklarının tamamlandığını ve yeni yılla birlikte trafik sigortalarında sistem değişikliği yapılacağını duyurdu.

Yükselen trafik sigortası fiyatları ve artan maliyetlerin sürücüler için zorlayıcı olduğunu belirten Eroğlu, yeni düzenleme ile birlikte trafik operasyon merkezi kurmayı planladıklarını ifade etti. Eroğlu, bu değişikliklerle birlikte tazminat hesaplama sisteminden başlayarak trafik kazalarının azaltılmasına, hasar üreten alanlarda düzenlemelere ve sürücü profiline göre tekliflerin serbest tarife ile verilmesine odaklanacaklarını belirtti.

Eroğlu, yeni düzenleme ile tazminat hesaplama sistemlerinde değişiklik yapacaklarını vurgulayarak, trafikteki zararları azaltmak için kişi davranışlarına müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda, Türkiye'de zorunlu trafik sigortası yaptırmada yaşanan sorunlara da değinen Eroğlu, şirketlere verilen cezaların ve tarife artışlarının sorunları çözmediğini belirtti.

Eroğlu'nun açıklamalarına göre, yeni düzenleme kapsamında trafik operasyon merkezi kurularak sigorta şirketlerinin zorunlu teklif uygulamasına son verilecek. Operasyon merkezi aracılığıyla poliçe talepleri, şirketler arasında dengeli bir şekilde dağıtılacak. Eğer sigorta şirketleri teklif vermezse, havuza atılacak ve sektöre dağıtılacak.

Trafik sigortası reformuyla birlikte sürücülerin ve şirketlerin beklentilerine cevap verilmesi hedeflenirken, sistemin daha etkin ve adil çalışması amaçlanıyor. Yeni düzenlemenin detayları, operasyon merkezi kurulumu ve serbest tarife ile ilgili süreçler, yakın gelecekte netleşecek gibi görünüyor.