SDÜ'nün akademik ve araştırma potansiyelini sergilemek ve geliştirmek amacıyla düzenlenen şenliğin açış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız yaptı. Etkinlikte Üniversitemiz Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Giray Kolcu, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim Kubilay Türkay ve EBSCO Eğitim Uzmanı Ufuk Akdemir çeşitli konularda önemli sunumlar gerçekleştirdi. 

Konuşmacılar, “araştırma projelerinin sanayi odaklı ürünlere dönüşümü”, “atıf düzenleme programları”, “Mendeley'in tanıtımı”, “literatür tarama için EBSCO dizini kullanımı”, “Oku Yayınla politikaları” ve “uluslararası değişim olanakları” gibi konularda katılımcılara bilgi aktarımında bulundu.

Isparta'da Yol Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü Isparta'da Yol Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü

Etkinlik kapsamında 50 poster sergilendi. İki sergi küratörü eşliğinde 17 katılımcının yer aldığı özel bir sergi düzenlendi. Sergi, hem akademik hem de sanatsal anlamda katılımcıların beğenisini topladı. 

Etkinlik boyunca katılımcılar, çeşitli sunumlar ve sergiler ile bilgi alışverişinde bulundu, yeni işbirlikleri kurma fırsatı yakaladı. “1. Lisansüstü Eğitim Bilim Şenliği”nde ilk kez yapay zeka destekli bir sunucu da programın sunucusuna eşlik etti.

Kaynak: Haber Merkezi