Ak Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, İl Başkanı Olarak Görev yaptığı 15 Temmuz 2016 gecesinde Isparta'da yaşananları anlattı..

Isparta düzenlenen demokrasi nöbetinde Milletvekili Osman Zabun 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda 15 Temmuz gecesinde Isparta’da yaşanan olayları anlattı.

Milletvekili Zabun şunları kaydetti; “15 Temmuz'da bütün Türkiye'de olduğu gibi Isparta’mızda da büyük bir destanın altına hep birlikte sizlerle imza attık.

Bu büyük destanı, bu büyük direnişi unutmamız asla mümkün değil. O zaman il başkanıydım.Teşkilatıma anında bir mesaj gönderdim. Dedim ki; “bütün teşkilatlarımız meydanlara, sahaya insin.

Aradan 15-20 dakika geçmeden Isparta'da hemşerilerimiz, bütün teşkilatlarımız meydanlara gitti. Devletine, vatanına sahip çıktı. Ve burada daha sonradan öğrendiğimiz bazı hadiseleri de bugün tekrar hatırlayınca, Ispartalı hemşerilerimizin ne kadar büyük bir destanın altına imza attığını çok daha iyi anladık.

Unutmamız mümkün değil, hele o günkü tabloyu benim unutmam hayatta mümkün değil. Hayatımda ilk defa gördüğüm ve o günden sonra görmediğim kalabalıkları meydanda gördüm. Hepsi ailesiyle, çocuklarıyla ve akrabasıyla helalleşip, adeta şehadette koşarcasına bu meydanları doldurdu. Yine bizim çağrımız üzerine havalimanını tutmak için yola çıkan ve ekibiyle birlikte yürürken önüne geçen FETÖ’cü unsurlar diyorlar ki; “geçemezsiniz amirimizden emir var” Gönen İlçe Başkanım Cafer Tayyar Alaca ise; “Senin amirinden emir varsa, benim amirimden de var.

Hadi yürüyün arkadaşlar” diyor ve onların doğrulukları namluları çiğneyip havalimanı'na geçiyorlar. Öbür tarafta Eğirdir’den 215 kişiyi, Türk Askerinin şanlı üniformasının içerisine giren O hain 215 kişiyi transfer etmeye çalışan araçların anahtarlarını toplatıp, gerekirse araçları yakın ama bu transferi asla gerçekleştirmeyin diyen valiyi de unutmadık.

Öbür taraftan rahmetli Mustafa Üstün Sütçüler Belediye Başkanımız o da talimatımız üzere yola çıkıyor. dedik ki Eğirdir Dağ Komando Okulu’nun önünü  bloke edeceğiz. Yola çıktı onun da önünü kestiler. Aradı, Başkanım önümüzü kestiler ne yapacağız?” dedim ki; Çiğneyin geçin!” Eğirdir, Senirkent Uluborlu Gelendost, Şarkikaraağaç, bütün hemşerilerimiz anında refleks göstermek suretiyle tutmaları gereken bütün mevzilerin önünü tuttular.

Ispartalı hemşehrilerimiz bugün çok daha iyi anlıyoruz, o günkü yapılan, ortaya konulan cesur ve kahramanca davranışın bugün çok daha anlamlı olduğunu, çok daha net görüyoruz. Kaymakkapı Meydanı’ndayız Binleri geçmiş sayımız. 

Isparta'da Kamyonet İle Otomobil Çarpıştı Isparta'da Kamyonet İle Otomobil Çarpıştı

Oradan hemşerilerime seslendim, dedim ki; “Aracı olan aracıyla, aracı olmayan yürüyerek koşarak 40. Piyade alayı’nın önüne gitsin” Bir anda o kalabalık öyle bir sel oluşturdu ki, çok kısa süre içerisinde 40. Piyade’nin önü adeta mahşer yerine döndü.

Yine o günkü Jandarma Komutanı olaydan haberdar olunca 40. Piyadeye gidiyor ve diyor ki; “Biz asla size geçit vermeyiz. Gerekirse çatışırız size yine de geçit vermeyiz” diyor ve orayı da bastırıyoruz. 

Ispartalı hemşehrilerim vatanına, devletine ve bayrağına sahip çıkan Ispartalı hemşehrilerim bu mücadeleyi verirken ama bir taraftan da haince sinsice ellerini ovuşturanların kurgu diyenleri de bu millet unutmadı, unutmayacaktır” dedi.